≡ Menu

Колоезденето като терапия при различни видове зависимости

Когато хората се откажат от пристрастяването към алкохола, може да се чувстват малко несигурни как да запълнят времето си.

Освен ако не намерят продуктивни неща, които да правят, те могат да останат с грешното впечатление, че трезвостта е скучна. Това е опасно, защото ако хората са отегчени, те ще се изкушат и ще се върнат към злоупотребата с наркотични вещества или алкохол. За сведение на онези, които не вярват – има много прекрасни неща за вършене по време на трезвеност.

Колоезденето може да бъде един вид награда за онези, които са преодолели своята зависимост. Карането на колело освен спорт е и един добър начин за освобождаване на съзнанието.

Какви са ползите за здравето от колоезденето?

Подобрена издръжливост. Това означава, че човек може да съхрани енергия и сила за повече часове и да върши допълнително неща, без да се умори.

Овладяване на стреса. Карането на велосипед е ефективен, сравнително евтин и достъпен начин за облекчаване на стреса. Това е добра новина, защото стресът е фактор, които допринася за толкова много болести.

Колоезденето гори калории. След злоупотреба с алкохол, излишните килограми не са изненада. За половин час колоездене се изгарят около 150 калории. Този спорт също така увеличава скоростта с която се изгарят излишните мазнини, както и засилва метаболизма на тялото, така че хората продължават да горят повишено количество калории, дори и след като са спрели придвижването с велосипед за деня.

Колоезденето носи радост от живота и намалява депресията.

Увеличава костната и мускулната маса. И то не само в краката, но в цялото тяло. Този нов мускул не само ще означава, че индивидът ще се чувства по-силен, но също така ще замени мазнините и ще гори повече калории. Това е така, защото мускулната тъкан използва повече калории, отколкото мастна тъкан. Колоезденето също така подобрява мускулния тонус, което гарантира, че може да се работи доста по-ефективно.

Заздравява сърцето. Ако човек кара колело поне 20 километра на седмица, то може направи много по-добра превенция и да предпази човек от коронарна болест на сърцето.

С колоездене се постига по-добра координация. Това е така, защото цялото тяло участва в тази дейност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!