≡ Menu

Комарници

Най-универсалният метод за предпазване от комари и насекоми през топлите дни е мрежата против насекоми или както всички още ги наричаме – комарници. Те са предназначени да създадат уют във всеки дом необходимата защита и комфорт. На пазара се предлага много голям избор от модели, които могат да се изработят и монтират на вече поставена или нова дограма, което е възможно и дори на по-труднодостъпни места.

По отношение на поддръжката, комарниците не изискват особени грижи, а само почистване, когато видите че са замърсени. Рамките на мрежите се произвеждат от висококачествени алуминиеви профили, което гарантира тяхната устойчивост и дълъг живот. В зависимост от вкуса и интериора, всеки клиент може да изберете рамка в цвят по избор. Те се монтират и демонтират много лесно на дограма и врати с различни размери.

В зависимост от предназначението и нуждите, комарниците са няколко вида:

Комарници плисе – те са много стабилни и гъвкави, изключително практични и лесно се отварят и затварят. Този вид комарници имат възможността да се прибират в касите като се приплъзгват хоризонтално. Мрежата се прибира много лесно, което улеснява почистването на поддръжката на неотваряемите части на прозорците от външната им страна. През студените месеци тези комарници могат да се прибират и това ги предпазва от климатичните условия и удължава техния живот.

Статични комарници – са най-подходящи за прозорци, чието основно предназначение е да проветряват помещенията на които имате достъп от вън, като прозорци на тераси и балкони за да има лесен достъп за сваляне и поддръжка.

Ролетни комарници – може да се поставят на различни видове прозорци, и врати като са изключително функционални, много удобни, поддържат се лесно и са много дълготрайни, но и значително по скъпи от статичните и тези на панти. Подходящи са за прозорци, през които имате възможността да се радвате на красива гледка.

Комарници с панти – имат възможност да се монтират, на почти всякакъв тип дограма стига да няма ограничения с отварянето. Материалите, от които се изработват комарници, са различни. Най-често използваните са мрежа с тефлоново покритие, и профили от алуминий с различна ширина и прахово покрити, които са устойчиви на промените в атмосферните условия. Всеки клиент може да намери богата гама от фладери и цветове, които да се съчетават с цялостния интериор на неговия дом.
Мрежите против насекоми задължително се поставят от външната страна на дограмата, като има възможност да се съчетаят и с външни ролетни щори. Цените им са различни и варират в зависимост от окачването, вида на профила, цвета и ако има допълнителни екстри, но като цяло те са достъпни за всеки джоб.
Благодарение на тези комарници ще можете да се радвате пълноценно на сигурността и комфорта, които ви осигурява вашия дом.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!