≡ Menu

Красивата Кения

Когато си помислим за Африка, в главата ни нахлуват картини, свързани с много суха жега, жарко слънце, и сафари. По-рядко се сещаме за друг вид атракциони на континента. Сред наложените имена, които са емблематични за Африка, още едно успява да се наложи не единствено чрез дългогодишната работа на тур-операторските компании. Кения само по себе си е природни кътче, което е самостоятелна марка, която чужденците уважават и не е изключение, че понякога се връщат отново на това място. Очарователна и пленителна, територията й е специфична и тъкмо това ще забележите, ако решите да я посетите. Издебнете евтини самолетни билети извън натоварения сезон и се отдадете на едно по-различно приключение.

Природната отличителност на Кения

Характерното за планинската местност е стъпаловидната и на плата оформена плоча, която Ви води към върха на забележителната височина от цели 5199 м. над морското равнище. От всичките му страни има полегати и също няколко високи върха, но повечето имат пейзажа на хълмисти и красиви поляни, накъдето и да се отправи погледът Ви. Общият брой на високите върхове в страната е 25. Двайсет от тях се простират на височина от около 2000 м., а останалите 5 са на височина над 3000 м., всичките в продължение на 200 километра. Това е внушително, ако се има предвид, че много малко места по света могат да се похвалят с такава концентрация на планински масив от високи върхове. Ако не се целите за най-високата точка, винаги можете да опитате да се покатерите на някой от по-ниските върхове, които също са предизвикателство, което не бива да пренебрегвате. Малко туристи в действителност са подготвени да се качат над 3000 м., тъй като изисква солидна подготовка, добра екипировка и няколко месеца сериозни усилия. Преценете сами дали е по силите Ви и ако да, запознайте се със задължителните изисквания за подобен тип екскурзия по високите върхове на Кения.

Кораловите рифове на Индийския океан

По протежение на източното крайбрежие на Кения се намират изключителните коралови рифове, които ще Ви очароват с разнообразието си от краски и богата флора. Ако сте любители на подводното гмуркане, ще Ви допадне. Дори е твърде вероятно да не искате да си тръгвате, тъй като рифовете тук са красиви не по-малко от рифовете на редица известни на гмуркачите острови в Тихия и Индийския океани. Ще имате възможност да се насладите на тях в продължение на 500 километровата плажна ивица.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!