≡ Menu

Красива кожа с дневен крем за лице

Кремовете за лице най-общо могат да се разделят на дневни и нощни. В зависимост от това, те могат да имат различен ефект, различни съставки, а това, че се слагат на лицето в различна част на денонощието се разбира от само себе си. На първо време е важно да споделим, че между дневен крем за лице и нощен, разликите понякога могат да бъдат наистина драматични. В интерес на истината, дори е възможно да се открият повече прилики между два вида дневен крем, които са произведени от коренно различни компании, от колкото между дневните и нощни кремове произведени от една марка.

Много хора питат дали не е възможно да използват само дневен или само нощен крем по всяко време на деня. Разбира се, това е въпрос на личен избор и ако желаете да използвате дневен крем преди лягане никой не може да Ви попречи да го направите. Така или иначе, по-добре да използвате дневен крем вечерта, от колкото да не използвате крем никога. Използван вечерта, дневният крем за лице ще зареди кожата с някои важни и полезни вещества, но не се залъгвайте, че резултатът ще е същия. За да бъде дневният крем за лице ефективен с пълната си сила и за да могат всички съставки да свършат своята магия, дневният крем трябва да се нанася на лицето през деня.

Така например, дневните кремове за лице съвсем нормално съдържат вещества, които до голяма степен спират и неутрализират вредното въздействие на слънчевите лъчи и предпазва кожа на лицето от преждевременно остаряване. Поставен на лицето вечерта, този ефект на крема се обезсмисля, тъй като вечер няма светлина, а за слънчеви лъчи изобщо да не говорим. Използването на дневния крем през деня Ви дава възможността да се възползвате пълноценно от всички свойства на конкретния продукт.

Разбира се, за тези хора, които нямат възможността или желанието да купуват и ползват различни дневни и нощни кремове, на пазара се предлагат и продукти, които са се постарали да предложат необходимите качества и свойства в рамките на един общ продукт, без да ги делят на дневен и нощен. В краен случай това също може да е добра алтернатива, защото би предложило на кожата Ви това, от което тя се нуждае във всеки един момент от деня. Е. разбира се, може и ефектът да не е 100% същият, но вероятно резултатите също ще са много добри.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!