≡ Menu

Красотата на танците

Всеки е виждал пламакът и романтиката в тангото, красотата в народните танци, трудността в ирландските танци, божествения джаз балет и т.н. Всеки стил и вид танци си има своя чар и красота. Но аз няма да пиша за „баналните” видове танци. Ще пиша за красотата в един нов стил – модерни танци или по точно казано модерен балет, контемпорари, джаз балет. Много хора не виждат и не разбират някои хореографии от тези последни видове, които изброих. Сега аз ще ги убедя в обратното.

Може да не харесвате другия тип модерни танци като хип-хоп, попинг, фриистайл и т.н, но това не значи, че не е сложно, а е лесно, глупаво и не е красиво. Напротив! Това са едни от най-сложните и силови уроци по танци. Тук трябвате да спазвате ритъма и на всеки удар вие трябва да правите по различна „чупка”. В движенията при модерен балет е почти същото. Това изисква страшан физическа подготовка и доста голям усет за координация, за да се държите на ръце, да се въртите на глава и да правите различни движения със своето тяло. Хип хопът е цяла култура. Мога много да говоря за това, но аз пиша в по големи мащаби. Модерния балет е запазил красотата си като е запазил някои нотки от класическия балет. Тук имаме красивите извивки, грацията и красотата. Тук имате по-голяма свобода, по-голямо поле на импровизация.

Модерните танци и модерния балет са много популярни и все по-навлизащи в ежедневието на всеки човек. Тук всеки може да покаже как се чувства, какво мисли, какво преживява само чрез танц. Едно изпълнение може да бъде единично, както и по двойки или цяла група. В хореографията се прави „каквото човек пожелае”: вкарват се различни предмети, сменят се костюми, от един стил се преминава в друг и всякакви такива неща, които са интересни за зрителя. Джаз балет: При стилът джаз балет всичко се опира до собствената интерпретация. Този вид танци съдържа в себе си много чувства, енергичност и въображение. Хората богати на абстрактно мислене определено харесват такъв тип танци. Това са малко от нещата, които правят всеки един стил и вид танци красиви. Недейте да говорите, без да сте запознати. Посетете някои танцови школи, взмете няколко уроци по танци и ще разберете колко трудно е всъщност всичко. Красотата я има навсякъде!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!