≡ Menu

Креативни идеи за поставяне на килими

В България килимите винаги са били на мода – красиви и богати на орнаменти те са подходящи за всеки дом. Чрез килима може да внесете удобство и разчупване в дизайна. Макар и да не присъстват често в модерният дизайн, модата на килимите съвсем не е замряла. Напротив – в тази статия ще ви подскажем няколко креативни идеи за интериорен дизайн с килими, така че вашият дом хем да е уютен, и същевременно да е модерен.

Килимът като декорация на стената

Ако имате красиви и антични килими, върху които не искате хората да стъпват, но въпреки това искате да ги покажете, най-удачното място за това е стената. Декорирайте стените с богати на орнаменти килими и пътеки. По-малките по размер дори може да поставите зад стъклени витрини. Докато големите по размер могат да заемат цялата ви стена и тя да се превърне в акцентна стена. Важно е да знаете че стените, върху които попадат директно слънчевите лъчи не са подходящи, защото килимите бързо ще избледнеят.

Килимът като покривка

Ако имате малки по размер килими и красиви пътеки, то една креативна идея е да ги ползвате като покривка върху масичката за кафе или като покривало за някои от мебелите. Някои ориенталки килими, които са тънки като изработка са подходящи за изпълнението на тази идея. Подходящи повърхности, върху които да поставите тънките килими са маси, бюра или други мебели, които не използвате често. Които са по-скоро поставени за декорация, отколкото за реално ползване.

Килими в банята и кухнята

Колкото и абсурдно да звучи това на първо четене, то тази идея не е съвсем безсмислена. Но когато решите да ползвате килими за декорация в тези помещения, трябва да подходите с повишено внимание. Килимите са податливи на мухъл, така че задължително в банята или кухнята трябва да има вентилатори, които да извеждат влажният въздух. В кухнята може да поставите килима някъде встрани от основното движение и кухненска работа, за да избегнете честите замърсявания.
Повече идеи за ползването на килимите може да получите от консултантите в магазин ни намиращ се в Банско. Там също ще може да изберете и закупите от нашата богата колекция килими и пътеки.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!