≡ Menu

Курсове и уроци по английски език

Понякога се налага да научим английски език изключително бързо. Причините за това могат да бъдат много – изненадваща контролна работа в училище, наближаващ учебен срок, планирана бизнес командировка в чужбина, посещение на конференция в чужбина, запитване за международно сътрудничество и други. Как да реагираме в случаи подобни на тези?

Когато трябва да научите английски език много бързо, вие трябва да потърсите интензивни курсове или уроци по английски. Имайте предвид, че обикновено продължителността на един интензивен курс е около 6 седмици с по 2 посещения всяка седмица. Необходимо е да знаете това, за да можете правилно да планирате всичките си активности. Разбира се, за усвояването на езиковите знания много зависи какво е текущото ви владеене на английски. Повечето езикови центрове предлагат така нареченото “входно ниво”. Това е кратък тест за определяне на знанията по езика. След като го направите ще знаете и към какъв точно курс да се насочите – такъв, започващ обучението още от самата английска азбука или към такъв за по-напреднали.

За щастие има езикови школи, които предлагат почти целия спектър от курсове и уроци по английски – са такива, например. Техните преподаватели са много опитни и имат възможност да провеждат както индивидуални, така и групови курсове на желаещите да научат английски език. Кандидат-курсистите могат да получат адекватно обучение за полагане на изпити като GMAT, IELTS, TOEFL iBT, First Certificate in English (Cambridge), Advanced Certificate in English (Cambridge), Cambridge’s Certificate of Proficiency in English, SAT и много други. Разбира се, при подготовката за такъв изпити не може да  става въпрос за интензивно обучение защото там е необходим систематичен подход в продължение на една или две години.

Интензивното обучение е подходящо за постигане на краткосрочни цели. Едно голямо предимство е, че то може да бъде направено и онлайн, ако например кандидат-курсистът има изключително натоварено ежедневие и предпочита индивидуални уроци по английски по Скайп, например.

Надявам се, че с тази статия съм внесъл малко ясно по отношение на казуса с избора на подходяща форма на обучение. Главното е да запомните едно – набележете си цел, защото тя ще определи нуждата от конкретна форма на обучение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!