≡ Menu

Лазерна епилация

Добър ефект може да се постига и след 1-2 процедури. Траен ефект се постига с увеличаване броя на прцедурите, когато се забелязва и намаляване броя на космите. Лазерната епилация води до забавено повторно поникване на част от третираните косми. Очакванията на пациентите са различни и затова оценката за ефекта на метода може да бъде различна. Но безспорно е, че това е най-успешния досега начин за премахване на нежелано окосмяване.

Ефективност на лазерната епилация

В период от 7-10 дни след процедурата ще забележите опадане на космите или т.нар. период на избутване, който наподобява растеж на косъма. Повторното третиране с лазер трябва да бъде след месец или дори месец и половина като през това време не ксмите не трябва да бъдат скубани или епилирани с други методи. Препоръчително е след процедури да не се излагате на пряка слънчева светлина до 48 часа след това или при невъзможност да поставите слънцезащитен крем върху третираната зона. За избора му се консултирайте с вашия дерматолог.След епилацията се забелязва леко зачервяване на кожата, което постепенно се успокоява в рамките на 10 – 15 мин.

След лазерна епилация

Процедурата може да продължи от 5 мин до 1 час в зависимост от големината на третираната зона. Процедурата е напълно безвредна и почти безболезнена. Усещането при лазерна епилация е леко пощипване или парване, което е лесно поносимо и не се прилага локална анестезия или обезболяващи медикаменти. Тя дава много добри резултати без дълготрайни странични ефекти.

По време на лазерната епилация

Космите в обработваната зона не трябва да бъдат скубани (с пинсета, кола маска или епилатор) поне 20 дни преди лазерната епилация, за да се постигне добър ефект. Космите се отстраняват чрез бръснене, подстригване или депилиращ крем ден преди процедурата.

Преди лазерна епилация

Лазерната светлина унищожава космените фоликули, които са в активна фаза на развитие по време на процедурата или около 15% от космите в третираната зона. Затова обикновено са необходими серия от процедури (от 3 до 10) за постигане на траен резултат. При наличие на хормонално заболяване броят на процедурите може да бъде по-голям. Интервалът между процедурите е добре да бъде по-дълъг – от 4 до 8 седмици. 3 –покой (телоген). 2 –обратно развитие (катаген)1 –активен растеж (анаген) Всеки косъм има 3 фази на растеж:

Фази на растеж на косъма

Това е иновативна технология с лазерна система, при която дължината на вълната е 1064 nm. Охлаждането, калибрацията на изходния импулс и високата мощност позволяват ефективно третиране на пациенти с тъмна или светла кожа, както и такива с тен. При този лазер накрайникът с охлаждане осигурява пълен комфорт на пациента и липсата на нежелани тежки реакции след процедурата. Методът е ефективен поради това, че лазерната светлина се поглъща от пигмента меланин в космените фоликули и се трансформира в топлинна енергия, която повишава температурата на клетките до над 40°С и води до тяхното унищожаване.

Методът лазерна терапия с Nd: YAG лазер

Съвременният метод лазерна епилация посредством Nd: YAG лазер ефективно отстранява нежеланото окосмяване във всички части на тялото без да вреди на кожата. Той е подходящ при третиране на всички типове кожа и е с доказана безопасност за хора с по-тъмен цвят на кожата или пациенти с тен.Нежеланото окосмяване е проблем за голяма част от жените и мъжете днес. Традиционните методи като скубане, бръснене и кола маска дават само временно решение на този проблем.

Проблемът нежелано окосмяване

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!