≡ Menu

Лаптоп втора ръка – какво трябва да знаем?

Самото име, което е и най-популярно “лаптоп” идва с началото на проектирането, масовото навлизане и продажба на тези машини в края на 20 и началото на 21 век. Името произлиза от англоезичната дума lap, която означава скут. Съвсем логично е понеже, идеята и функцията на тези устройства са създадени с цел, човек да може да ги сложи в скута си, на бюрото си, масата си, да ги носи със себе си и да има достъп до компютър, където и да се намира.

Реновирани употребявани лаптопи – защо хората ги предпочитат?

Здравина и надеждност

Лаптопите втора употреба са доказано по-здрави и надеждни. Поради факта, че повечето модели са бизнес и висок клас, то следва че изработката и вложените материали са на по-високо ниво. Много от предлаганите модели отговарят и покриват различни военни стандарти за работа в запрашена, влажна и мръсна среда. Много от тях имат канали за оттичане на водата, ако ноутбука бъде залят с течност. Тоест вложените материали за изработка, самото сглобяване и инженерни иновации превъзхождат новите машини от нисък и среден клас, предназначени за масовия купувач.

Бързина и производителност

Относно хардуера на употребяваните лаптопи може да кажем, че компонентите са оптимизирани доста добре, така че да вървят гладко и без забивания. Ноутбук и още по-модерните ултрабук втора употреба са устроени и модернизирани в доста по-голяма степен спрямо новите. В много фирми например Интерсервиз-20 ще откриете реновирани лаптопи втора употреба с параметри, които доста изпреварват новите си събратя. Говоря за мощни процесори Core i5 и i7 от 3то и 4то поколение, говоря за ноутбуци работещи с 8 и 16 Gb RAM, говоря за лаптопи 2ра ръка с интегрирано SSD устройство, вместо стандартен диск. Това са машини, които са идеални за хора с повече изисквания и които ще натоварят лаптопа сериозно.

Компактност

Самото ползване на мобилния компютър е доста по-улеснено за повечето потребители и те го предпочитат все повече пред стационарния. Може да координирате желаните движения по клавиатурата и тъчпада, без да е нужно да размествате различните компоненти от своя компютър или да им търсите място на бюрото. В обратния случай трябва да имате пространство за голяма кутия, монитор, отделно клавиатура и мишка.

За по-модерно настроените хора не се налага следващата закупена машина отново да е от този тип. Днешните технологии се развиват достатъчно бързо. Вече на пазара се предлага едно доста голямо разнообразие от продукти, като нетбук, таблет, фаблет, хибридни устройства и други машини, които се опитват да заменят всички лаптопи. Едва ли?!

Има уреди, специално предназначени за четене на книги на екран – бук рийдър. Таблетите се използват предимно от иновативните хора, тъй като те нямат клавиатура, а всичко по тях става с писалки или с пръсти. Нетбук, всъщност, е “мини версията” на един стандартен лаптоп, но животът на този тип дивайс се оказа кратък. Сега на мода са ултрабук устройствата с тяхната изтънчена визия и още по-компактни размери. След кратък преглед на фирмите, продаващи употребявани лаптопи, става ясно че на пазара в България вече може да се намерят дори ултрабук втора ръка на много добра цена.

Ясно е, че ултрабук машините няма как да имат точно същите мощни параметри като лаптопите, но това е за сметка на по-удобните и компактни размери.

И все пак за много хора иновацията от лаптопи и ултрабуци втора ръка е напълно достатъчна, за да се чувстват доволни от избора си. Не на последно място, трябва да споменем и, че цената на един реновиран употребяван ултрабук е напълно прилична, а ако не е по джоба ви, има много лаптопи 2-ра ръка, които чакат да бъдат закупени.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!