≡ Menu

Летни езикови курсове по европейски проекти

Европеският Съюз има за цел да приобщи всички граждани на страните, членуващи в него към новите реалности в икономическия и социален живот, като за целта са създадени много програми за обучение, които да помогнат на хората да се интегрират по-успешно в обществото или работната среда.

Една от многото европейски програми предлага обучение под формата на летни езикови школи и занимални, в които може да се изучава един от най-масово използваните езици в рамките на ЕС, а именно немският език.

Една такава лятна школа предлага езиково обучение на пълен работен ден, така че графикът да бъде удобен на всеки желаещ да се включи в проекта.

За най-малките, изучаващи немски език има подготвена занималня в сутрешните и следобедните часове, където обучението протича под формата на забавни игри, песнички и гледане на учебни материали. Всеки етап от обучението на децата е съобразен с европейската езикова рамка и изисква полагане на изпит под формата на тест, който да покаже нивото на познания и да позволи преминаването на следващ етап от обучението. При завършване изучаването на немски език всички деца, покрили необходимите норми получават сертификат, който удостоверява техните познания по немски език.

Подобни езикови курсове са достъпни и за възрастните, които търсят кариерно развитие в рамките на ЕС, като учебната програма при тях е съобразена с това какво ниво на езикови умения се търси и до колко всяко ниво на обучение покрива сферата, в която ще се развива всеки един участник в проекта.

За хората, притежаващи една успешна кариера се предлагат и курсове по бизнес немски език, които са насочени главно към специалистите, работещи в международни компании или тези, желаещи да кандидатстват на престижна позиция в немско говореща страна. Тези курсове са особено подходящи за икономисти, юристи, архитекти и лекари, като сертификатът, който ще получат от съответния лицензиран център за езиково обучение ще важи, като официален документ в целия Европейски Съюз.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!