≡ Menu

Липсата на движение провокира диабет при жените

Някои интересни и нови проучвания показват, че продължително седене може да увеличи риска жените да развият диабет тип 2

Британско изследване също така съобщава, че рискът се увеличава при жените, но не и мъжете.

Препоръчително е при хора с рискови фактори за развитие на диабет е да си осигурят умерена до силна физическа активност в продължение на поне два часа и половина седмично. Дори и това да стане факт, ако жените работят в банка или прекарват поне 6 часа зад бюрото и пред компютъра, те трябва сериозно да преосмислят своето отношение към двигателната активност.

Въпросните изследвания и проучвания, проведени през последните десетилетия, показват, че заседяването може да доведе до повишаване на инсулиновата резистентност, повишаване нивата на инсулина и повишени показатели на възпаление. Интерлевкинът и нивата на лептина също ще покажат завишаване, ако не са предвидени поне елементарни занимания с фитнес или друга двигателна дейност поне през уикенда. Освен диабет, ниската двигателна активност може да провокира и други заболявания например високо кръвно налягане, чернодробни проблеми, ставни болки и други.

Здравословното хранене, ликвидирането на някои вредни навици като консумация на сладки храни, шоколади и тлъсти меса, също могат да бъдат включени в превенцията на диабета.

В допълнение към променения начина на живот, има и някои билки, които помагат за регулиране на нивата на кръвната захар. Канелата е доста популярна подправка, но също така тя се включва успешно в борбата с диабета и най-вече свалянето на високата кръвна захар. Но канела в комбинация с микроелемента хром може да направи истински чудеса за здравето ви, и то не само като елиминира предпоставките за развитие на диабет. Хромът се препоръчва от конвенционалните и природни лечители за подпомагане на здравословните нива на глюкозата.

Алоето е пълно с ползи за здравето. В съчетание с витамини то ще се погрижи здравословните процеси в тялото ви да протичат с по-голяма сила. Алое Вера е една от най-добрите билки за защита и увеличаване на кръвообращението в тялото. Проучванията показват, че е в полза на малките кръвоносни съдове в очите, които могат да бъдат повредени поради повишени нива на кръвната захар.

Боровинката е друга билка, която предпазва очите. Тя е от полза при производство на инсулин и подкрепя здравословните нива на кръвната захар. Това е една невероятна билка, която осигурява ползи за цялото тяло. Тя е богата на фитохимикали, които пречат на болестите и стареенето.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!