≡ Menu

Лунна диета

Лунната диета е една от най-известните диети за скоростно, удобно и здравословно намаляване на теглото. Тя е течностна диета, като се съобразява с фазите на луната (новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт).

За да бъде ефективна се налага да се извършва 4 пъти в месеца, всяка седмица за 1 денонощие. Началото е при навлизане на Луната в дадена фаза и има продължителност едно денонощие. Тогава се пият големи количeства вода – около около 3-4 литра, чай – без захар, с мед, зеленчукови напитки. Мляко и алкохол не се употребяват.

При щателното спазване на методиката е възможно да понижите теглото си с от 1 до 3 кг на новолуние, а при спазването на диетата по време на четирите лунни фази ще запазите свалените мазнини.През останалото време е за предпочитане да се храните оптимално, като стремежа е при уголемяваща се Луна да не се прекалява с храненето, а при смаляваща е възможно да се отпуснете с някои от питателните си лакомства. Също така е нужно да се движите много, да да прекарвате достатъчно време в сън и мислите приятни неща. За предпочитане е да отбягвате приема на натриева сол.

Тази диета пречиства тялото от вредните съставки попаднали в него и останалата вода.

При проблеми придържането към диетата и в случай, че след това ви гони “вълчи апетит”, то тази диета не е Вашият първи избор. Крайният ефект може да е неприемлив.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!