≡ Menu

Лъскава и здрава коса с тривитаминол

Всяка жена все някога се е сблъсквала с неприятното състояние, наречено косопад, а като прибавим и вредата от боите, стигаме да извода, че почти всички имаме нужда от възстановяване на изтощената и увредена коса.

На пазара за козметика има огромен избор от готови маски за коса, но незнайно защо сме по-склонни да вярваме, че една домашно приготвена маска ще повлияе по-добре на изтощения и цъфтящ косъм.

Тривитаминолът е познат отдавна, като основна съставка на много домашни маски за коса. В неговото вълшебно действие се кълнат много дами, използвали продукта и сдобили се със здрава и блестяща грива.

Тривитаминолът е маслена субстанция, комбинираща полезните свойства на витамините: А, D и E, създадена за нуждите на животновъдите и по-конкретно на тези, отглеждащи овце и коне.

Това витаминно масло се продава само във ветеринарните аптеки и всеки, решил да се възползва от неговите лечебни свойства може да си го закупи само от там.

Една опаковка съдържа масло, което може да Ви стигне за дълъг период от време, като трябва да се знае, че и с него не бива да се прекалява. Маските за коса с тривитаминол не бива да се правят по-често от един път седмично, като на всеки 3-4седмици трябва да се направи пауза от поне 1-2 седмици. Прекомерната употреба на маслото може да доведе до прекалено омазняване на скалпа, което да увреди фоликула на косъма и да предизвика сериозен косопад. Много е важно маските с тривитаминол да съдържат и леко кисел елемент, като кисело мляко или лимонов сок, който да подпомага лесното измиване на съставките от кожата на главата и по цялата дължина на косъма.

Една маска с тривитаминол обикновено включва: яйце или само яйчен жълтък, мед, кисело мляко или някакъв вид алкохол и ефектът от тях е строго индивидуален, като трябва да се вземе предвид здравословното и хормонално състояние на всяка жена, защото витамините съвсем не са безобидни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!