≡ Menu

Любопитни факти за тенис на корт

Малцина знаят, че тенисът е утвърден за Олимпийски спорт още през далечната 1896 година. Малко по-късно той отново остава извън дисциплинте на олимпиадата поради субективни причини.

Официалното завръщане на играта тенис на корт за Олимпийските игри е през 1988 година на надпреварите в Сеул, Южна Корея. Точно на тази дата българката Мануела Малеева взима бронз и прославя държавата ни в световен мащаб. За съжаление тя губи полуфинала от аржентинската тенисистка Габриела Сабатини.

Говорейки за сестри Малееви, задължително трябва да споменем Магдалена и Катерина, които оставят голяма следа в световната тенис игра. Катерина също играе в Сеул но за съжаление губи злощастно още на втория мач от Пам Шривър.

Още през 1992 година на олимпиадата в Барселона участват Катерина и Магдалена Малееви, които са решени на всичко за да покажат качествата си. Има и трета българка носеща името Елена Пампулова, която също има апетити към титлата, но силите и не достигат и отпада още в първия кръг.

Катерина стига до втори кръг от надпреварата но последва примера на сънародничката ни Елена. Надеждата се крие именно в Магдалена Малеева, която реализира две поредни победи. Тя е спряна в третият мач от японката Кемико и приключва участието си в олимпиадата.

Шеметната кариера на сестри Малееви продължава в най-големите турнири по тенис на корт където те постигат невероятни успехи, с които се гордеем и до днес. В наши дни погледите са съсредоточени в Цветана Пиронкова, която жъне победа-след-победа и то на световни форуми. Именно това момиче възроди интереса към тениса в България.

Обобщение

Ако имате апетити към корта то пуснете някоя нова онлайн тенис игра и се пробвайте да постигнете невероятните български успехи. Задачата е трудна, но с упорит труд всичко се постига, както бе казал някой преди много време. Надяваме се, че статията е представлявала интерес за вас и ви желаем всичко най-хубаво.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!