≡ Menu

Лятна почивка в къща за гости

Дойде време да се замислите къде да си отпочинете през лятото от забързаното ежедневие.

Предложенията, които ще Ви отправим не са традиционните, като на туристическите агенции – екзотични острови, коралови заливи и други подобни. Решихме да Ви предложим някои уникални местенца в България, които няма как да не Ви очароват с природата и неподправената си красота. Именно на тях ще можете да получите заслужения отдих.

Все повече хора избират къщите за гости като място където да прекарат почивката си. Предимствата на къщата за гости са доста, дори да сте с деца. Ако търсените неща от вас са хубава природа, уютно място, тихо и спокойно – изберете къща за гости в сапарева баня и ще останете доволни.

Първото място на което Ви предлагаме да релаксирате е уникалното морско селце Синеморец, което се слави с още по-удивителния си плаж Силистар. То е сгушено между Странджа и река Велека, като се е прославило с плаж Силистар, който е обграден от дивна гора, а водите му са кристално бистри.

На второ място Ви предлагаме една незабравима почивка в село Българи, което не случайно носи името си. Там автентичния български дух не угасва. Ако искате да изживеете незабравими моменти и да се пренесете в миналото, да почувствате красотата и пламъкът на истинския нестинарски танц, посетете селото. То е разположено в източна Странджа планина и е богато на малки семейни хотелчета, за отсядане.

Третото ни предложение е за планинска ваканция или по-точно в Кръстова гора. Комплексът е разположен на 6 километра от село Борово, в прегръдките на Средните Родопи. Ако искате можете да отседнете и в манастира, където няма лукс, но всичко е поддържано и чисто, а цената е повече от примамлива – 10 лева за нощувка. Можете да видите уникални иконописи и частица от светия кръст господен, да се насладите на разходка до Железния кръст, подарен от цар Борис и 12-те параклиса на апостолите по пътя.

Трябва да обърнем внимание и на цените, защото това е един от най-важните фактори които определят дали ще почиваме на дадено място. Тук ще намерите цени сапарева баня за почивка и приятна отпуска. Цените са достъпни и съобразени с икономическите условия в страната.

Тук не трябва да забравяме и по-нестандартните дестинации, като Ковачевица. Тази почивка е много подходяща за любителите на фотографията и историята. Там ви чакат автентични и неподправени камбанарията, килийното училище, старите кирпичени къщи с високи чардаци, калдъръмените улици. Времето е наистина спряло, сякаш някой е размахал вълшебна пръчка и е поставил невидим купол, който не позволява никакви промени.

За почитателите на реките ще предложим село Говедарци, което се намира до Черни Искър, в подножието на Рила. Хубавото там е, че освен многото хотели и примамливите им предложения, можете да се настаните и в собствената си палатка.

Ако искате нещо по-различно можете да си направите и поход около София, по екопътека „Искър-Панега” в Луковит. Няма как да не останете очаровани от този поход, особено когато теренът се редува с проходи, пещери, равнини, реки и завършва с пещерата, в село Карлуково. Ако сте по екстрените изживявания, на края на похода можете да опитате и скок с бънджи.

За любителите на скалното катерене предлагане дестинация Лакатник. Там скалите са удивителни, като от върха, пред Вас ще се открие невероятна гледка към Искърския пролом. Лагеруването в тази прелестна природа е препоръчително и ще Ви донесе несравнимо усещане.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!