≡ Menu

Лятото и избор на подходяща детска количка

Най-правилно е детската количка да се избира според сезона. Зимните колички са много по-тежки, а летните са леки и са изработени от специални материали, съответстващи на сезона. Материалите не запарват и така бебето се чувства по-комфортно през горещите летни месеци. Размерът на лятната количка е компактен, която я прави и много по-лесна за придвижване и изкачване по стълби. Количката е красивата каляска на малкото човече, която го води навсякъде, за да опознае света. Някои бебета заспиват най-лесно, когато са навън в количките си, други просто обичат да се оглеждат, всичко им се струва интересно – хората, колите, природата. Количката е помощното средство, с което детето се придвижва навсякъде, а майката не се напряга да го носи на ръце. С различните модели летни колички бебчето се превръща в истински изследовател, който се разхожда из града, чувствайки се комфортно и приятно.

Лятото несъмнено е сезонът, в който майките с деца излизат най-често. Хубавото време предразполага към разходки в парка, а лятната количка е идеалното решение за всяка ситуация, когато бебчето още не е проходило и не може само да превзема света. Разходките през лятото може да са дълги, защото навън просто е по-приятно, отколкото да стоиш затворен вкъщи. Тук идва и предимството на летните колички, че са леки. Друго предимство е, че тези колички са по-евтини, но пък не могат да се ползват през зимата например, защото са предназначени за сухо време. Ако самата количка няма, към нея може да се добави чадърче, което да пази по-добре детето от слънчевите лъчи. За вечерите пък ще е необходим специален комарник, който се слага на количката и насекомите не могат да хапят малкото човече, чиято кожа е много нежна.

Има колички, които са подходящи за всички сезони. Практични са, но са много обемни и тежки, съответно цената им е по-висока, а материалите, от които са изработени са по-плътни. Най-добрият вариант за лятото си остават летните колички. Родителите трябва внимателно да направят най-добрия избор, за да се чувства тяхното дете уютно и комфортно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!