≡ Menu

Марковият парфюм може да бъде изискан и желан подарък

Една моя близка приятелка щеше да има рожден ден следващата седмица. Тя щеше да празнува юбилей, затова исках да и поднеса един наистина стойностен подарък. Бях забелязал, че тя много държи на добрия външен вид и качествените тоалети. Около нея се разнасяше приятен аромат, което говореше, че е ценител на добрия парфюм. Не исках да купя някой банален дезодорант, а истински марков парфюм. Наясно съм, че козметиката е клиширан подарък и на дамите често пъти се подаряват разни кремове, червила или пък маркови парфюми.

Но все пак, когато парфюмът е оригинален и качествен продукт всяка една жена би се зарадвала. След като взех решение какъв да бъде подаръка, трябваше да го закупя от подходящия магазин. Знаех че има различни парфюмерийни магазини в големите търговски центрове, освен това във всеки магазин имаше голямо разнообразни от маркови парфюми. Въпросът бе какъв точно парфюм да избера, на коя марка да се спра?

Посетих един голям магазин в търговския център. Там се обърнах за консултация към продавач-консултант. Обясниха ми, че на специализирания пазар днес има различни маркови парфюми, които се различават по концентрацията на парфюмната есенция. В зависимост от това има по-леки парфюми, наречени парфюмна вода и тоалетна вода.

Техния аромат обикновено е по-слаб и нетраен. Продавачът ми показа и качествени маркови парфюми на Живанши, Долче и Габана, Булгари, Шанел и др., които съдържаха истинска парфюмна есенция. Тези парфюми бяха много трайни. Специалистът обаче ме предупреди, че качествените парфюми вместо да привлекат, могат да отблъснат околните с много силната си миризма. Затова марковият парфюм трябва да се ползва изключително премерено. Понякога едно съвсем леко впръскване може да носи аромат цял ден. Накрая се осведомих за цените. Оказа се, че предлаганите в този магазин маркови парфюми са доста скъпи. Реших да проверя в някои по-малки магазини, в които се предлага и козметика.

Попитах моята приятелка дали си струва да се пазарува от там, но тя изказа опасение че има риск да попадна на фалшив парфюм. След проучване разбрах че не е препоръчително да се купуват скъпи маркови парфюми от подобни места. Там често може да се видят различни марки парфюми, които имат една и съща цена. Това обикновено е признак за стока-менте.

По съвета на моята приятелка реших да се доверя на един сигурен и авторитетен интернет сайт за онлайн продажби на парфюми. Разбрах че пазаруването по интернет си има своите предимства. Препоръчаха ми сайт които има много парфюми. Сайтът предлагаше богат каталог от маркови парфюми, освен това разбрах, че парфюмите там се предлагат на промоционални цени.

С помощта на моята приятелка избрахме и поръчахме качествен марков парфюм. Останах доволен, защото закупих оригинален парфюм без да си губя времето по разни магазини, при това на по-изгодна цена.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!