≡ Menu

Маркови парфюми – ако може, защо да не си го позволим

Всички хора – и млади, и стари, и мъже, и жени – без съмнение обичат маркови парфюми. Друг е въпросът дали всеки може да си позволи лукса да си купи скъпи маркови парфюми. Но дори и тези, които нямат средствата да си купят скъп парфюм, не се лишава поне от частичното удоволствие да влиза в магазините за маркови парфюми и да обикаля щандовете, гледайки всички марки, които пазарът предлага.

Може без абсолютно никакво съмнение да се твърди, че всяка женска половинка ще се зарадва изключително много, когато по случай някакъв тържествен повод (годишнина от сватба, рожден ден и др.) получи за подарък скъп марков парфюм.

Има много и най – различни видове маркови парфюми, които ежегодно предлагат нови и нови колекции, всяка от които е по – атрактивна от предишната и това съответно повишава цената, а също и търсенето на този продукт. Неслучайно създателите на различните маркови парфюми (Нина Ричи например) са сред най – богатите хора на света.

Дизайнерката Нина Ричи се ражда в Торино, Италия, през 1883 г., след това на 5 – годишна възраст заедно със семейството си се преместват във Флоренция, Италия, а после, когато е на 12 години – в Париж. Нина Ричи всъщност е псевдоним на Мария –Нели.

Модната къща на Нина Ричи е основана в Париж през 1932 г. и по – късно е управлявана с помощта на нейния син Робърт. По това време дизайнерката е на 49 години. През 1948 г. мадам Ричи произвежда ‘L’Air Du Temps’. The “bottle with the doves е довършен от Робърт, нейният син.

Нина Ричи умира на 87 – годишна възраст, а Робърт – през 1988 г. Ръководните функции на компанията се поемат от нейния втори син, който е доведен – Gilles Fuchs.

Други известни маркови парфюми, произведени от нея, са “Love in Paris”, “Love by Nina” и др.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!