≡ Menu

Маркови парфюми – кой са трите най-популярни категории аромати

За мъжете, както и за някои жени откриването на перфектните маркови парфюми може да бъде много трудно, стресиращо, а освен това и да отнеме много време. Ако сте запознати с шестте основни групи аромати, вие не само ще спестите време, но също така ще направите вашето пазаруване много по-приятно. Тук ще откриете полезна информация за най-разпространените три от тези шест различни ароматни групи, които присъстват в различните парфюми. Така се надяваме да направите вашето търсене и пазаруване много по-леко и приятно.

Първата категория са цветните или флорални аромати, като те са най-големи и най-популярни аромати за мъжки и дамски парфюми. Тези аромати са направени основно от различни разновидности на цветя – рози, портокалови цветчета, ванилия и жасмин. Други цветя, които също много се използват са различни сортове на лилии, орхидеи и гардении.

Следващата група са ориенталските аромати, които също включват не малка група парфюми. Тези аромати включват тежки смеси от подправки, балсами, смоли и бръшлян, които помагат да се създаде едно топло и екзотично усещане. Тази категория е много популярна през зимата и по-студените месеци на годината заради тежките си мускусни черти.

При цитрусовите парфюми, аромата е извлечен от различни плодове като лайм, лимон, портокал и мандарина. Тази комбинация често се предпочита от жените, заради свежото им ухание и именно за това тази категория аромати е най-популярна през топлите месеци.

Не забравяйте нещо много важно, преди да закупите какъвто и да е парфюм без значение от категорията, задължително го пробвайте върху кожата си, защото химичната реакция между тялото и парфюма може променя неговия аромат. Ако начина, по които ухае продължи да ви харесва значи това е правилния избор за вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!