≡ Menu

Масаж с молив подобрява вашето здраве

Здравето е най-важно в нашия живот. Без него ние не можем да живеем пълноценно. Не можем да посрещаме трудностите и да ги решаваме с лекота и е много възможно те да ни повлияят по-негативно, отколкото когато сме в добра форма. Без здравето си не можем да се радваме на воля на хубавите моменти, които се появяват. Затова е нужно да се грижим за тялото си, но като че ли малко хора са готови да отделят от ценното си време, за да го направят. Но има подходящи начини за лекуване и поддържане на организма във форма и за тези, които нямат голяма възможност да си обърнат внимание. Масажът на дланите на ръцете и ходилата на краката е лесен, бърз и удобен начин да се чувствате добре…

На дланите и ходилата на всеки човек са разположени точки, които отговарят на части от цялото тяло и всички органи. Ако се загледате в дланта си например, ще забележите, че тя по форма прилича на човече. Кутрето и показалеца са ръцете, средният пръст и безименният пръст играят ролята на краката, а когато повдигнете високо палеца, той ще бъде главата и вратът. Самата длан от вътрешната си страна е обсипана с точки, които са проекция на всеки един от органите в тялото ни, а от външната си страна има точки, които отговарят на костната система в организма. Чрез масажиране на всички тези точки, вашето здраве може да бъде добре поддържано. За ходилата важи същото.

Този начин за лекуване и поддържане на отлична форма е открит от корееца на име професор доктор Пак Же Ву. Въпреки, че е учен, неговият метод е доста прост и лесен за изпълнение дори от хора, които нямат познания в медицината. Масажирането с продълговат предмет с ръбчета (като химикал или молив например) раздвижва енергията на цялото тяло, като това води до прилив на сили. Може да се използват и камъчета или други предмети с подобна форма. Така вие сте готови да вършите нормално физическите си и умствени задължения. Терапията, която за по-накратко наричат “Су Джок” (преведено от корейски “Су” означава длан, а “Джок”- стъпало), може да замени или в някои случаи да задържи положението докато пристигне медицинска помощ.

Зъбоболът е проблем, който в нощните часове и в почивните и празнични дни трудно може да споделите с вашия зъболекар. За да облекчите болката, е достатъчно периодично да разтривате палеца на ръката си където се намира нокътя, за по няколко минути, така докато отшуми болката. За главоболието лекът е същият, но се разтрива палецът отвсякъде. Кръвотечението от носа също е неприятен и малко плашещ проблем, но за да го спрем ни е нужно гумено ластиче. С него трябва да пристегнем сгъвките, намиращи се в средата на двата палеца и да задържим до пълното спиране на кървенето. “Забавяйки” притока на кръв към главата (горната част на палците) облекчаваме проблема. Високата температура пък можем да свалим ако потопим върховете на пръстите в студена вода за около 15 минути.

Този начин за справяне със здравословните проблеми облекчава нашето здраве, като предотвратява приема на медикаменти, много от които помагат на едно, а вредят на друго и в по-късен етап може да се развият усложнения. Облекчава и финансите ни, като замества често скъпите лекарства.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!