≡ Menu

Мебелите по поръчка избор на ценители

Всеки собственик на нов дом, който е необзаведен се изправя пред необходимостта от набавяне на нужната мебелировка. Стремежът за минимално вложение на средства често е причина за избор на обзавеждане втора ръка или за закупуване на въпросното от разпродажби по големите мебелни вериги.

Мебели по поръчка

Мебели по поръчка

Не бързай

Това е съветът, който всеки тръгнал на „лов“ за обзавеждане не трябва да забравя! Предложенията наистина са много и не е трудно човек да напазарува необходимите му мебели за по-малко от ден. Истината е, че най-евтините мебели само няколко години след закупуването им (не са редки случаите и за месеци) ще започнат да създават проблеми – падащи вратички, отделено дъно, лющене на покритието и т.н. Причината е в използването на най-евтини материали при направата им и бързината на изработване поради голямата бройка поръчана от мебелната верига.

Мебелите по поръчка са лукс

Постепенно в годините на прехода от най-масово купуваната мебел, тази изработена по поръчка се превърна сякаш в лукс който малцина си позволяват. Но кой вариант е за предпочитане? Купуване на евтини мебели за едно и също приложение през кратък период от време или монтиране на мебел, която „домът ще заобича“, направена специално за него и имаща силата да запази страхотния си вид десетилетия?

Мебелите изработени по поръчка реално са по-скъпи, отколкото готовите масово предлагани варианти за обзавеждане. Изискват инвестиране на време в намиране на фирма за изработка, вземане на размери, направа и монтиране. Както известната сентенция гласи „хубавите неща, стават бавно“, така и перфектният интериорен вид на дома не може да бъде постигнат за ден.

Използване на пространството

Мебелите по поръчка дават възможност от максимално ефективно използване на пространството. За целта е нужна изработка на проект по интериорен дизайн визуализиращ къде и каква мебел ще има, с точните й размери.

По-добре евтиното, отколкото скъпото

За съжаление това е избора на мнозинството. Независимо дали става дума за храна, обзавеждане или екипировка. Ще се радваме на по-щастлив живот ако избираме по-малкото, но на по-високо качеството, отколкото по-голямото, но предлагано на най-ниска цена. Винаги още от древни времена, а вярвам и далеч за в бъдеще „по-качествено“ ще бъде равнозначно на „по-скъпо“. Всеки от нас сам определя кой избор да направи и кой ще му донесе повече щастие.

Промоцията не е за изпускане

„Наистина ли? Защо ти е да купуваш това?“. Тези въпроси зададох на жена на пределна възраст купуваща си мебел от известна верига. Оказа се, че не нуждата от липса на съответното обзавеждане, а етикета с 50% отстъпка в комбинация с ниската цена са тласнали жената към покупка на очевидно нямащата да издържи дълго мебел. Както „за всеки влак си има пътници, така и за всяка стока си има пазар“, въпросът е искате ли да заложите на качеството. Сравнете цените на мебелите, които сте харесали и ги сравнете с тези от фирма за изработка на мебели по поръчка. Може би ще останете приятно изненадани…

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!