≡ Menu

Металните врати – плюсове и минуси

Метални врати се създават и употребяват от не малко време, но преди време изглеждаха много отблъскващи, защото бяха само грубо напаснати ламаринени пластини с ключалка и на някои места шпионка. Сега нещата са се изменили много – вече тези врати могат да имат вид съвсем като стандартните дървени, а и могат да бъдат доста по-модернистични. Разликата между тях е в това, че блиндираните врати са доста по-яки и трудно-разбиваеми от дървените. Нека изброя някои от слабостите и плюсовете на този тип врати.

Положителните страни:Изолация: Повечето смятат, че тези метални врати допускат всякакви звуци и поддържат студ. Това въобще не е така. В зависимост от това с колко на брой пласта ламарина е самата врата, но обикновено двупластовите врати се пълнят с изолационна вата, която е не само топлоизолационна, но е и шумоизолираща. Ако е и уплътнена, както трябва, то ще бъдете напълно изолирани от вънщния свят.

Дизайн:

В днешно време, тези врати могат да бъдат с почти всякакъв външен вид – има възможност да бъдат оцветени по Ваше желание, има възможност да бъдат облицовани – с изкуствени или естествени фурнири, има възможност да бъде сложено фолио, което да имитира фурнир. По този начин е възможно да постигнете дизайн, който да съвпада изцяло на Вашият интериор.

Цена: В близкото минало металните врати бяха скъпи и бяха достъпни само за по-заможните хора, но в сегашно време не е така. Цените варират от 200 лв, до няколко хиляди лева, в зависимост от доста неща като: защита, дебелина на металните ламарини, бравите, допълнителни екстри като включване към алармена система, с ГСМ (за изпращане на SMS при отваряне или директно повикване на предварително посочени номера) и други, укрепване. Сигурност: Стандартно, Вашата входна врата е най-вероятното място за взломяване от престъпници.

Металните врати се противопоставят и на най-силовите способи, но въпреки това не пропускайте, че е почти задължително да монтирате и хубава брава (ключалка), защото ако е най-стандартна, е равносилно да сте лишени от врата. Ако сте оборудвани с такава, то Вашата врата може да се допусне за неразбиваема. Здравина: Дървените врати често не издържат климатичните разлики и влагата, докато за металните врати, това не е представлява проблем – те не се засягат по никакъв начин.

Минусите. Някои от тях не приспадат точно, но ще ги впиша в тази група: Промени: Сами няма да успеете да се справите с монтирането на шпионка, ако при закупуването не сте си поръчали. Ламаринените листове са много здрави и тази работа ще е непосилна за Вас. Отново ще трябва да се обърнете към специалист или фирма. Пантите (което според мен не е недостатък): Поради суровината, от който са изработени, тези врати са много тежки и не възможно да бъдат захванати от който и да е. Подразбира се, че не можете да си сложите сам металната врата вкъщи. Резонно е да проверите фирмата, от която сте решили да си закупите врата за Вашият дом.

В сегашните времена в интернет има информация за всичко и всички, така че с малко повече търсене ще намерите нужната за Вас. Масивност: Поради тежината си, този тип врати се отварят и затварят с малко повече усилие, ако на това може да се каже недостатък, разбира се. Но все пак, колкото по-солидна е една врата, толкова е по-здрава. Ако крилото е леко, това означава, че е конструирана от доста тънки стоманени пластове, което си е компромис. В последното изречение ще кажа, че сега е не само обезателно, но според мен и задължително човек да оборудва жилището си с метална врата, защото кризата, немотията и безработицата тласкат все повече и повече хора да предизвикват злодеяния, за съжаление.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!