≡ Menu

Митове за заложните къщи

Представата за заложните къщи е доста противоречива като цяло. Още от филмите сме свикнали да възприемаме тези места като свърталища за въртене на тъмни и нечисти сделки, пълни с откраднати вещи и съмнителни личности. Този образ, разбира се, доста се различава от действителността. В условията на криза и ниски доходи, заложните къщи са спасителен пояс за много домакинства. Противно на лошата си репутация, те обикновено работят в тясно сътрудничество със законните органи на всички равнища, за да се гарантира, че приеманите стоки са с ясен произход.

С това е свързан и един от най-разпространените митове за заложните къщи, а именно, че те се занимават с откраднати вещи. В действителност, тези места са лицензирани, с възможности за сътрудничество с полицията, за да бъде предотвратена продажбата на крадени стоки. Някои заложни къщи разполагат и с вътрешна система на сигурност за предотвратяване на подобни ситуации. Идентификацията на всеки клиент, както и отпускането на време преди пускането в продажба на стоката, са задължително условие. Това дава предимство на органите на реда да проверят произхода на дадения предмет и при кражба той да бъде върнат на собственика. В България една от най-популярните и авторитетни заложни къщи. Можете да посетите техния уеб сайт ни и в нужда да се обърнете към тях за подкрепа.

Друг често срещан мит е, че заложните къщи са нерегулируеми. Това съвсем не е вярно, тъй като както на местно, така и на държавно ниво се изисква заложните къщи да имат лиценз и да подлежат на проверка.

Много хора смятат, че заложните къщи се посещават предимно от съмнителни личности. По ирония на съдбата обаче по-голямата част от клиентите са трудолюбиви граждани, които просто се нуждаят от заем за покриване на непосилни разходи. В много случаи тези клиенти изплащат дълга си и възвръщат отдадените стоки при първа възможност. Другите, най-чести посетители на тези места, са предимно хора, които търсят добра оферта за препродаване на своите вещи.

Заложната индустрия е най-стария начин за отдаване на кредити. Това далеч не го прави старомоден, а точно обратното – това е най-популярния избор за вземане на допълнителни средства, а може би и най-малко рискования.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!