≡ Menu

Моторни пръскачки 3WF-3 – обзор

Гръбните моторни пръскачки са предназначени за разпръскване на химични препарати в растителната защита – за борба с неприятели и болести в овощни градини, зеленчукови градини, цветни градини, лозя, както и в двора на личното стопанство. Освен за химична борба с неприятели и болести, те се използват и за химична борба с плевели в градини, в канавки, банкети и други площи. Благодарение на мощната си струя на разпръскване те се използват и за обеззаразяване на складове и зърнохранилища. Някои модели гръбни моторни пръскачки разполагат и с функция за разхвърляне на гранулирани препарати, минерални торове и разпрашаване на праховидни препарати за растителна защита.

Днес ще разгледаме два модела гръбни моторни пръскачки модели 3WF-3 и 3WF-3S. Тези два модела са изключително универсални, като освен разпръскване имат и функция за разпрашаване и разхвърляне на гранулирани препарати и торове, като тази функция се активира с монтирането на специални приставки, с които са оборудвани пръскачките и специален лост за дозиране, монтиран на задната им страна. Командните елементи за управление са разположени на ергономична джойстик – ръкохватка с подвижна връзка между основата и тръбата, и по този начин на оператора е осигурен пълен контрол върху пръскачката с минимални усилия. В началото на разпръскващата тръба е разположен спирателен кран за разтвора, а на върха и дозиращ кран на степени, с който фино се регулира дебита на работния разтвор. Дебита на течни препарати се редулира до максимум 4 л/мин, а на праховидни до максимум 6 кг/мин. И двата модела са оборудвани с мощен двутактов двигател от 3 к.с., който осигурява достатъчна мощност за развъртане на турбината до високи обороти, за достигане на 12 м струя на работния разтвор. Моделът 3WF-3S е оборудван с допълнителна помпа, с помощта на която пръскачката разпръсква ефективно по вертикалата до 12 м, докато 3WF-3 разпръсква до 9 м. Работния обем и при двете е 14 л, а теглото 10,5 кг., което ги прави конкурентни на марковите пръскачки Stihl, Husqvarna, Cifarelli, а цената им е с до 3 – 4 пъти по-ниска в сравнение с тях.

В заключение можем да отбележим, че като съпоставим техническите характеристики и цената на гръбните моторни пръскачки модел 3WF-3 и 3WF-3S те са чудесен избор за третиране на малки и средно големи площи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!