≡ Menu

Мюнхен

Мюнхен е център на германската провинция Бавария. Той е третият по големина град в страната след Берлин и Хамбург. Там се намира и Генералното консулство на Република България. Това е един от икономическите и културните центрове в Германия, в който старинната архитектура и модерните бизнес сгради създават неповторима атмосфера, която всеки турист трябва да изпита. Преди да стане столица през 1806 на новата държава Бавария градът е бил опожаряван през 1327 и превзет от Швеция през 1632 година.

Промишлености на бъдещето като биотехнологиите и компютърните технологии са силно развити в Мюнхен. Градът е дом на много от централите на големи застрахователни компании, на автопроизводителите на BMW, на много фирми за електроника сред които и Siemens. Освен това, Мюнхен е вторият град с най-много издателски къщи в света, след Ню Йорк. Дори и да посетите града за кратко, задължително разгледайте “Лудвигщрасе”, Румесхале, Кралския площад, статуята „Бавария“ и символът на града – църквата “Св. Богородица”. Наблизо се намира.

Ако не сте по работа в Германия и нямате натоварен график с бизнес срещи си отделете време и за църквата “Св. Петър”, най-старата енорийска църква в града, двореца Нимфенбург, Старата пинакотека – една от най-старите и значими картинни галерии в света, в нея са изложени повече от 800 шедьовъра на европейски художници от Средновековието до края на периода Рококо, сред които най-голямата колекция от картини на Рубенс.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!