≡ Menu

Навигационни системи за автомобил

GPS автомобилната навигация е наистина едно страхотно удобство, когато сте тръгнали на път. Генерално погледнато, автомобилните GPS навигации са с размер на дисплея 3.5 ” и 4.3″. Обаче винаги е по-добре да се избере по-големия модел, именно този с 4.3″ инчов дисплей, защото така се повишава прозрачността и видимостта на GPS картата.

През последните години, благодарение на огромна конкуренция, която има сред производителите на автомобилна навигация в смартфоните и преносимите компютри, значително се вдигна стандарта на изпълнение и вече можем да видим наистина уникални неща а една навигация. Често срещано нещо вече е гласовия контрол, FM радиото, представянето на 3d изображение и др.

Има модели с 5″ инчов дисплей, но те са рядко срещани и струват доста скъпо понякога. Не липсват и по-големи изпълнения, като например Magellan RoadMate 1700, който може да се похвали с доста голям дисплей – 7″.

В последно време най-популярният размер на сензорния екран за всички модели gps системи е 4,3″ и веднага след него е и 5″. Атмосферата, която предоставя навигация, която разполага с голям екран е наистина фантастично, но не е първа необходимост. Водещите компании Garmin и TomTom предоставят в своите 4,3″ модели по-ярки и кристално чисти изображения на екрана, докато на 7″ дисплей трудно може да се постигне това, защото там резолюцията може да размаже картината.

Едни от най-успешните модели навигационни системи са: North Cross ES515, Garmin Nuvi 1350, Holux GPSmile 53 и North Cross ES515FE.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!