≡ Menu

Най-добрите бунгала във водата

Кой не си е мечтал да спи на такова място. Всяка мечта може да се превърне в реалност. Ако искате да прекарате една интересна ваканция, настаняването в бунгало във водата е отлична възможност.

Прекрасна къща с име произлизащо от Индия, определяна като отделна сграда, с един или няколко етажа с веранди. Тези къщи са малки, с един етаж и имат голям балкон. Всяка страна си има свой собствен вид бунгала.

Най-ефектните бунгала са на екзотични острови като Френска Полинезия, Малдивите, Камбоджа, Белиз, Фиджи и Индонезия.

Пример за едно такова бунгало е в Бора Бора, принадлежащо на марката “Four Seasons”. Над 100 бунгала са разпръснати в кристално чистите води на Тихия океан. Това скъпо удоволствие е за хора с високи изисквания към тяхната почивка: закуска на кану, сервирана с цветя под звуците на традиоционна музика от Таити. Често тези бунгала имат стъклен под, през който може да се наблюдава океана. Някои от тях разполагат и с басейн.

Курортът Anatara Kihava Villas in Baa Atoll на Малдивите има 42 бунгала, където ще прекарате една истински приятна почивка. Представете си докато си вземате душ, да виждате рибките, които плуват в океана точно под вас, или да се отпуснете на хамака, да си вземете душ навън. Като допълнение на всички тези екстри има и подводен ресторант, където може да опитате най-различни традиционни ястия от този регион.

Друг нов курорт в Камбоджа, един от най-красивите непокътнати острови Song SAA, разположени на архипелага Koh Bong има 9 бунгала. Курортът се разпростира на 2 острова свързани с мост. Ще се насладите на всички процедура в уелнес центъра, а вечерта можете да гледате филм в бунгалото на голям екран, създавайки впечатление, че сте на кино.

Други красиви бунгала са: Sofitel Moorea la Ora Beach Resort на остров Moorea в Френска Полинезия, Малдивите. Тези от Cocoa Island приличат на Ноевия ковчег и имат луксозни бани и от тях се открива красива гледка.

Бунгалото в Белиз е далеч от цивилизацията и има много малко гости, но като пристигне някой готвачът приготвя менюто според вкуса на гостите.

Единствения курорт с бунгала на Фиджи е построен на ръба на коралов риф. Има само 1- вили и са подходящи за млади двойки.

И не на последно място, 8-те бунгала в курорта Misool Eco, Raja Ampat в Индонезия са впечатляващи. Това е курорт, разположен на частен остров. Тука са едни от най-красивите рифове в света. Там цената е по-приемлива за разлика от другите курорти.

Ако смятате, че Европа е по-подходяща за вас, има оферти за такъв тип почивки с настаняване в бунгала в Гърция или Испания.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!