≡ Menu

Най-добрите дамски часовници

Интересното тази година е, че множество марки производители на луксозни часовници решиха да представят колекции с изцяло дамски модели, а това честно да си кажем се наблюдава твърде рядко. Това важи в пълна сила дори за марки известни в индустрията със своите мъжки модели. А какво се дължи това ли? Може би на нарастващия интерес на дамите към този аксесоар и търсене на нови пазари от страна на производителите. В тази статия ще ви представя някои от най-добре изглеждащите дамски часовници според мен.

Започваме със: Lange & Söhne Saxonia Automatic

Това е един аксесоар, който спокойно може да бъде наречен луксозен. Със своите 37 милиметра диаметър и разбира се елегантен скъпоценен камък, от който е създаден ринга, този часовник е просто страхотен. Дамата, която го носи най-вероятно ще се радва и на невероятния автоматичен механизъм, вътре в сърцето на часовника.

Продължаваме с: Батискаф на Blancpain

По повод своя юбилей от създаването на първия подобен часовник марката решава да представи този нов модел в дамска версия. Един изцяло бял часовник, който е по-скоро спортен тип и е оборудван с вътрешен автоматичен калибър. Не изглежда зле, а и водоустойчив.

Как ще минем в тази класация без нещо френско? Ето и последния шедьовър на Breguet, този дамски часовник наистина грабва окото, изглежда невероятно стилен като съчетава в себе си, традициите на марката с много функционалност и правилните елементи на един съвременен дизайн. Разбира се този часовник се характеризира с това, че показва фазите на луната. Една допълнителна екстра за дамите, които не могат да заспят при пълнолуние.

Дамски часовник от Bulgari. Да това не е шега, въпреки че марката е известна с мъжките си модели ето че и те отделят внимание на дамите тази година. Този часовник също така е изцяло механичен и автоматичен. Показва и дата, а дизайна е много добър, лично според мен може да бъде носен, както от жени, така и от мъже.

Cartier Crash

Този екстравагантен часовник излиза за първи път през 1967г. Сега имаме нова версия от 2013-та. Моделът определено е интересен, циферблатът все едно е разтопен. Определено един такъв часовник в комбинация с коктейлна рокля ще стои добре на всяка дама и тя задължително ще бъде тема на разговор за всички на партито.

И ето един немски дамски часовник.

Само вижте снимката по-долу, това е часовник с характерен дизайн, или ще се влюбите в него още като го видите, или точно обратното ще го намразите. Това е часовник до който трябва да се докоснете, този модел просто трябва да се почувства. Не знам дали е така, но пък часовникът е приятен за окото и добре украсен с различни камъчета. За разлика от другите модели този е с кварцов механизъм.

Ето и един интересен часовник с невероятна функция. Знаете как на всеки му се иска понякога да може да спре времето, поне за няколко минути. Е с този часовник това може да бъде направено. Достатъчно е само да натиснете бутончето, което стои горе до 2 часа, след това двете стрелки застават на позиция 12 и не мърдат. Но не си мислете, че времето наистина е спряло, защото не е така. То не е спряло, а с него не е спрял дори и часовника, който продължава да го отмерва, но просто стрелките не се движат, когато натиснете отново бутона, те ще се върнат по местата си. Хитро нали? Изглежда малко като магия и със сигурност е готино.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!