≡ Menu

Най-добрите коледни подаръци

Коледа е един от любимите празници на хората. Малчуганите очакват с нетърпение вълшебната нощ, заедно с добрия старец и многото подаръци, без които празникът не минава. По-големите се събират с половинките си, доказват любовта си и си разменят съкровени коледни подаръци. Още по-големите, пък, събират цялото семейство и за тях, Коледа минава на трапезата, в песни и много смях. Така поне става във филмите и в по-малкото семейства днес.

Има и хора, за които Коледа е поредният обикновен ден, а празничният дух не се усеща изобщо. За някои, понятието „коледни подаръци” е мит. Жалко е, че в нашето съвремие има и такива, за които коледното чудо е жизненоважно.

Нека, обаче, се заредим с малко настроение, връщайки се към празничната обстановка и щастливите мигове, които Коледа донася на мнозина. Приготовленията започват няколко дни преди празника. Традициите са свързани с украсяване на елха и купуване на коледни подаръци за най-близките. Най-нетърпеливите опитват да не спят вечерта срещу празника, други предпочитат да се събудят, когато той вече е настъпил. Коледа трае три дни, които минават в много пожелания, радост, изненади и усмивки. Всеки вярва, че ще му се случи нещо хубаво, че ще преживее коледно чудо. Дори телевизионна програма се препълва от филми, свързани с празника, които те отвеждат някъде надалеч и те карат да мечтаеш.

Като един от най-необикновените празници, Коледа трудно може да се опише. Тя трябва да се преживее. Естествено, всичко се случва така, както си го направиш. Всеки организира планове и програма, по която обикновено минава този ден. Разбира се, няма нищо по-хубаво от неочакваните изненади и всеки тайничко си мечтае да получи поне една такава на този ден. Така или иначе, целият месец е изпълнен с очаквания, нетърпение и радост покрай празниците, а подаръците са, може би, черешката на тортата, от която всеки със сигурност иска да опита.

Весели празници!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!