≡ Menu

Най-щурите идеи, които учените разработват

Макар и повечето хора, когато чуят думата учен, да я свързват с хора, които се занимават с крайно сериозни неща, сега ще видите, че това не е точно така. Има учени, чиито занимания се състоят в разработването на такива джаджи, че да се чуди човек, тия хора нямат ли си друга работа.

Сигурно Ви се е случвало, да сте някъде, например на разходка, и точно когато решите да послушате малко музика, батерията на телефона или MP3 плейърът Ви, да падне. Може да решите този проблем, като си вземете обувки, които произвеждат енергия, достатъчна да зареди всяко устройство, което носите в себе си. И тъй като всеки знае, че няма идеални ситуации, сега трябва да Ви кажа и недостатъкът на това изобретение – трябва доста да се поработи по дизайна на обувките, в противен случай, може някой да Ви обърка с Терминатор.

Ако пък имате познати, които мярват в духове и призраци, може да им изберете за подарък детектор за такива. Натиска се един бутон, и ако детекторът засвети в синьо – няма проблем, може да останете. Ако обаче индикаторът се освети в червено – плюйте си на петите, и дим да Ви няма – наблизо има призраци.

За летящия будилник сме говорили и друг път. Започвайки да звъни, част от часовника излита някъде из стаята, и за да спрете проглушаващата аларма, трябва да върнете точно тази част, обратно на нейното място. Може би не много забавен, но със сигурност ефектен начин за събуждане.

Случвало ли Ви се е, както си стоите на компютъра, и точно сте на финала на някоя игра, да Ви се доходи до тоалетна. Сигурно няма по-неподходящ момент. Е, сега вече може да продължите спокойно да си играете, само трябва да се сдобиете със своеобразната тоалетна, предназначена точно за хора като Вас.

Едва ли има някой, който да се интересува какво точно се случва в ухото му. Е, явно има, защото учени са разработели камера за ушен канал. Мушкате единия край в ухото си, а от другия наблюдавате какво се случва вътре. Отвратително нали? Ако пък не харесате ушната си кал, може да си вземете камера, която ще снима зъбите Ви, мащабирани 50 пъти.

Всяка домакиня изпитва затруднение когато вари спагети. Никога не можем да разберем кога точно са готови. Има решение и на този проблем – пеещ таймер. Заедно със спагетите, в тенджерата с водата слагате и този малък таймер. По време на процеса на варене ще чуете три музикални изпълнения. Щом те приключат, значи спагетите са готови.

Ако не другаде, то поне по филмите сте виждали танцуващи змии. Сигурно всеки мечтае да има такава, и това вече е възможно. Включете змията в предназначения за целта порт на Вашето музикално устройство, и тя ще започне да танцува в зависимост от музиката.

Всеки има досадни колеги, които обичат да си хапват от чуждата храна. Е, откажете ги от тези мераци, като сложите сандвича си в пликче с фалшива плесен. Изобретението не е подходящо, ако сте гнусливи, и дори само изгледът на мухъл Ви кара да се чувствате недобре.

Специално предложение за мъжете, които обичат да пипат женски гърди. Радио, чиито копчета представляват женски гърди, изработени от гума. Когато искате да намерите желана станция, трябва да хванете някоя от двете гърди, и да я завъртите наляво, или надясно.

А ето че дойде ред да Ви запозная и с най-безполезното изобретение на учените – пръст, с който да си бъркате в носа. Кой би си купил подобно нещо, при услови че на двете си ръце има общо 10 такива?!

Е, сами разбирате, че учените-разработчици на тези и подобни джаджи, вероятно няма какво друго да правят, и се чудят каква да бъде поредната глупост, която да сътворят.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!