≡ Menu

Научете повече за това как да облекчите симптомите при язва

Съществуват много причини за появата на стомашна язва, като употреба на цигари, алкохол, неправилно хранене и стрес. Някои от основните симптоми на язва са гадене, повръщане, стомашно разстройство и болки в корема. Те могат да бъдат предизвикани от инфекция причинена от бактерията Хеликобактер Пилори. Друга причина може да бъде стомашната киселина, която дразни лигавицата на стомаха. Съществуват много средства за облекчаване на симптомите на язва, които могат да се приложат в домашни условия.

Едно от най-лесните средства за лечение на язва е използването на сок от зеле. Той помага за възстановяването на лигавицата на стомаха.

Употребата на мед е едно от природните средства за лечение на заболяването, което при консумация убива бактериите и помага за укрепване на стомашната лигавица.

Отвара от листа на Сминдух също е ефективно средство за лечение на стомашна язва. Тя помага за защита на лигавицата на стомаха от стомашните киселини, а също така и за лечение на това заболяване.

Банани, диня, праскови и портокали, трябва да се ядат ежедневно за да неутрализират реакцията предизвикана от стомашните сокове.

Консумация на чай от лайка, два пъти дневно, ще помогне за премахване на инфекцията. Сок от моркови и спанак, примесен със зелев сок е много полезно при лечение на язва.

Необходимо е да се консумира сурово козе мляко, ежедневно, което е много ефективно при лечение на стомашни язви. С цел да се ликвидира усещането за перене, може да пиете студено мляко без захар.

Други средства за лечение на язва включват: бамбукови листа, рициново масло, което се приема с хладко мляко. Това са някои основни средства за лечение на стомашна язва, които са лесни за следване и могат да бъдат приложени с лекота.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!