≡ Menu

Начини да защитим дома си от кражба

В разгара на летния сезон и почивните дни вероятността да станете жертва на обир е най-голяма. Най-застрашени са жилищата със зле укрепени входни врати и липса на СОД система. Никой не е застрахован, затова е добре да се придържате към следващите препоръки.

Изберете местожителството си внимателно. Насочете се към възможно най-добрия квартал, който можете да си позволите. Ако се настанявате в апартамент, изберете по-горен етаж. Огледайте състоянието на вратите и прозорците на бъдещите си съседи. Ако при много от тях има признаци на влизане с взлом, вероятно трябва да се ориентирате към друг квартал.

Погрижете се за входната врата. За предпочитане е вместо картонена да бъде дървена, най-добре метална. Не монтирайте метална врата върху дървени каси – може много лесно да бъде извадена заедно с тях. Можете да поставите специална брава със сигнализация, както и допълнително заключващо устройство към нея.

Подсигурете прозорците. Ако прозорците Ви са счупени или пукнати, подменете ги при първа възможност. Дръжте скъпоценностите си далече от первазите и други видими за външни хора места. Ако се намирате на първия етаж, задължително сложете решетки на прозорците и терасата.

Бъдете внимателни с личните си вещи и ценности. Не дръжте у дома големи суми пари. Избягвайте традиционните скривалища като гардероба и дюшека. Избирайте нестандартни места и не споделяйте местонахождението им дори с децата си.

Ако Ви се налага да отсъствате, не оставяйте очевидни знаци, че ви няма. Включени лампи през цялото денонощие могат да Ви изиграят лоша шега. Телевизор или радио, работещи с таймер, са доста по-разумен вариант. Не позволявайте пред дома ви да се натрупат вестници и брошури. Понякога самите крадци ги поставят, за да видят колко дълго ще останат неизхвърлени.

Бъдете внимателни с непознати лица. Пазете се от директни търговци, хора, събиращи дарения, инкасатори и в никакъв случай не ги пускайте в дома си. За извършването на кражба се изисква предварителна информация, която тези хора имат нужда за собствени цели или за целите на трети лица.

Инсталирайте СОД система. Практиката показва, че това е един от най-сигурните начини за защита на Вас и Вашето семейство. Доверете се на лицензирана фирма с дългогодишен опит в опазването на сигурността и налични автопатрули, които да подсигурят Вашето спокойствие. За да премахнете уязвимостта си към непредвидени обстоятелства, можете да се обърнете към специализирана СОД фирма с модерна техника и високи стандарти на работа, каквато е СОД.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!