≡ Menu

На какво се дължи загубата на апетит по време на бременност?

Повечето жени страдат от типичните симптоми на бременност като гадене и повръщане по време на първия триместър. Втория триместър е много важен по време на бременността, тъй като тялото на жената започва да се приспособява към настаняване на развиващия се плод. Заедно със сутрешното гадене и повръщане, бременните жени, губят апетита си.

Причини за загуба на апетит

Това състояние се дължи основно на гаденето. Налице е общо забавяне на храносмилателната система по време на втория триместър. Това забавяне се дължи на натиска, упражняван от матката. Това води до намаляване на апетит и запек по време на ранна бременност. През този период жената е подложена на стрес, физически, умствено, емоционално и хормонално. Това също е причина, тя да отказва прием на храна

Други фактори, които влияят на загубата на апетит, включват увеличените нива на прогестерон. Този хормон забавя целия процес на храносмилане. Приема на желязо по време на бременност също оказва влияние върху храносмилателната система.

Преодоляване на загубата на апетит

Ако почувствате загуба на апетит по време на бременност се хранете често с малки количества храна. Това ще намали гаденето. Не се насилвайте да ядете сутрин. Може да се храните малко по-късно през деня, като включите в менюто си здравословна храна и напитки.

Бременните жени, които имат проблеми с апетита, трябва да приемат по 8-10 чаши вода всеки ден. Трябва да консумират зеленчуци и богати на фибри храна. Необходимо е да се избягват мастни храни или храни, които са трудни за възприемане от организма. Правете от 5-7 хранения на ден, вместо две основни хранения. Същия режим трябва да продължи, ако сте изправени пред загуба на апетит по време на късна бременност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!