≡ Menu

На море в Китен – Вили, Квартири, Къщи и Хотели в Китен

Китен е малко градче, разположено на родното Черноморие, което по население е четвъртия най-малък град в страната. В последните години, както много черноморски селища претърпява сериозна трансформация с оглед на повишения туристически поток и все по-често откриваме луксозни хотели в Китен, където много туристи избират да прекарат своята почивка.

Въпреки наличието на доста хотели в Китен, те никога сякаш не са били най-предпочитани за нощувки от гостите на курорта като основният фокус е преместен върху къщите за гости или по-скромния тип нощувки без излишната кичозност, характерна за големите ни черноморски курорти като Албена, Златни пясъци и т.н.

Китен е едно много древно селище, като дори се предполага, че е една от основните причини за падането на Троя, тъй като пристанището било блокирано от гърците, за да не доставя провизии за обсадения град от древногръцката митология. Името на крепостта Урдовиза в близост до Китен води своя произход от една приказно красива българка, която турският султан пожелал за жена.

Според легендите тя обаче намира своята смърт на Северния залив на града, който днес се нарича Атлиман (по името на коня, с който тя обходила цяла Странджа за един единствен ден) или Конския залив. Градът е заселен отново през началото на 20 век, а днешното му име – Китен е синоним в българския език за красота, с която мястото е прочуто сред туристите избрали почивка в Китен.

Ако трябва да конкретизираме почивката в този град, то тя е разнообразна. Съчетани са елементи от големите, но и от малките курорти. Има огромно разнообразие от хотели и къщи за гости в Китен, които говорят за разнообразното изживяване, което можем да почувстваме, избирайки тази дестинация за нашата лятна ваканция на море.

Китен е място за малки и големи, за семейства и млади, за пътешественици и отпускари. Чрез своите възможности за почивка и настаняване, Китен гарантира една великолепна ваканция за всеки гост, каквито и специфични желания да има той.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!