≡ Menu

На ски в Боровец

Най-старият български зимен курорт в България е Боровец. Неговата история започва през 1896 г.! Днес Боровец е най-големият и най-модерен курорт в България. Пистите и ски съоръженията на курорта са разположени по северните склонове на билото на Мусала в източната част на Рила. Сгушен е във вековните борови гори на 1390 м над морското равнище (с най-високите писти от 2600 m).

Това прави Боровец идеалното място за почивка и възстановяване. Климатът също се смята за здравословен. Зимата в курорта е мека и разбира се с големи количества сняг! Средната температура през най-студения месец Януари е 4.8 º C. Обикновено склоновете и пистите на Боровец са покрити със сняг от средата на декември, чак до април. Въздухът в курорта е чист, лишен от всякакви замърсители. Достъпът до там е много лесен – 12 километра първокласен път го свързва Боровец със Самоков, а София е само на 72 км. За хората без личен автомобил има осигурен редовен автобусен транспорт от града на всеки 30 минути. Истинският чар на Боровец може да се почувства през цялата година. Много хора посещават курорта през лятото, защото той е отправна точка към най—красивата част на Рила. А през зимата… Това е времето, когато е всичко се намира в пълна хармония с природата.

Отличното оборудване за ски спортове привличат хиляди почитатели на планината от България и от чужбина. Те могат да използват 45 км, различни по дължина и трудност ски писти, групирани в три региона. Пистите на Ястребец са най-добрите и всички състезания в курорта се провеждат именно там. Курортът е редовен домакин на различни зимни спортове. Той е бил два пъти домакин на състезания за Световната купа по ски алпийски дисциплини,а местната писта за биатлон е една от най-добрите в Европа. Има много хотели в

Боровец, предлагащи различни услуги на гостите на града. Понякога обаче е трудно да намерите свободни места в тях. В такива случаи много хора се доверяват на услугите на туристически агенции. Една от най—известните в България. Тя предлага уникални предложения за почивка в Боровец и ски на Боровец. Ако не искате да губите времето си, като ходите от хотел на хотел, където така или иначе всички места са запазени за месеци напред, подсигурете се от рано. Екипът на агенцията е от професионалисти с огромен опит в сферата на туризма. Те работят за вас, като ви предлагат най—добрите оферти на хотели в Боровец.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!