≡ Menu

Неща, които трябва да обмислите, преди да си закупите инвертори

Инверторът е електрическо устройство, което се използва за преобразуване на енергия от една форма (постоянен ток) в друга форма (променлив ток). Казано по-просто Direct Current (DC) е електричеството на батерията, а Alternating Current (AC) е това на главната електрическа мрежа.

Тези устройства биват различни категории и са на разположение на потребителите в различни ценови диапазони. Извън всяко съмнение е, че, ако закупите скъпоплатен трансфертер, който е по-мощен, ще си осигурите по-високо качество. Въпреки това, в допълнение към добро качество на работа на продукта и скъпата му цена, има и няколко други важни опорни точки, които трябва да вземете предвид, когато дойде време за решение относно мощността на тези източници на енергия.

В широкия смисъл има два вида инвертори – такива с истинска синусоида и други с модифицирана. Както самото име показва, продуктите с истинска преобразуват създадената енергия задължително в истински вълни. Въпреки това тези вълни не са генерирани от изменена такава след преобразуването. Поради тази причина е добре да ги използвате, само ако се наложи да включвате вентилатор или някакво осветление. При пазаруването на това устройство трябва да имате в ума си бъдещите свои нужди, за които ще го потребявате, и ще е умно решение, ако закупите инвертори с истинска синусоида, въпреки че струват малко повече.

Тези съоръжения се предлагат в разнообразни мощности, така че разберете кой е по-подходящ за вас. Оборудването, което пазарите, трябва да предоставя достатъчно мощност за електрическите уреди, към които ще го ползвате.

Понякога инверторите произвеждат опасни нива на мрежово напрежение. В резултат на това вие трябва да бъдете сигурни, че моделът, който ще вземете, съответства за използване с вашата мрежа и консуматори. Знайте, че обикновено трансфертерите имат определен брой вградени защити, вложени с цел предпазване на уредите, свързани към тях, от претоварване, високо напрежение и късо съединение.

Съществен фактор за вземане на правилно решение е мощността, която вие ще искате да имате за вашите мобилни дейности. След определянето й изберете инвертори, които са поне с едно ниво по-висока мощност. По този начин ще бъде по-безопасно за вас, когато си купите друг електрически уред за вашия офис, каравана или дом. Трансфертерите намират приложение при захранване на устройства, работещи на 220V – телевизори, лаптопи, осветителни тела, DVD плейъри и т.н.

Разбира се е нужно да спазвате някои предпазни мерки – не излагайте устройството на прах, мъгла, вода, сняг; не го инсталирайте в прекалена близост до други предмети (най-вече леснозапалими), за да не стане прегряване; проверявайте редовно състоянието на включените към него проводници.

Можете да гарантирате стабилност чрез набавянето на такова оборудване, което има вграден микропроцесор, който регулира мощността. Още едно нещо, за което трябва да се погрижите, е размерът на инвертора. Той трябва да се побира добре в превозното средство, за което сте го купили. В допълнение ще трябва да определите броя на уредите, които ще бъдат свързани към устройството. След това направете детайлно проучване кои са най-надеждните търговци за този тип продукти на вашия пазар. По този начин ще можете да разгледате възможните оферти и да отсеете най-подходящата за вас. Имайте предвид изброените препоръки и се насочете към закупуването на правилния източник на енергия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!