≡ Menu

Нещо ново! Rent a Car Електромобил

Да, това е възможно! Засега основно в Западна Европа, но по думите на управляващите до една година ще е факт и у нас!

Миналата година Париж даде зелена светлина на инициатива за наемане на коли под наем, които се захранват е електрическа енергия. Еко инициативата беше приета радушно от по-голямата част от населението и гостите на Франция. Разбира се, имаше и недоволни, в лицето на таксиметровите компании и таксиметрови шофьори, които застават зад тезата си, че ще загубят ценна клиентела, не само французи, но и гостите на Франция.

В момента в близо петдесет населени места в Република Франция се предлагат rent a car услуги. Инициативата беше предшествана от шумна рекламна кампания и резултатът не закъсня. Вече повечето водещи икономики на стария континент ще прибегнат до тази стъпка, с цел улесняване на трафика и намаляване на вредните емисии във въздуха в по-големите градове. За съжаление на организаторите и градски власти, не всичко “върви по мед и масло “, по време на Коледните и Новогодишни празници повече от една трета от колите са били поне веднъж обект на вандалски прояви. Това са близо 100 коли от 250 автомобила на пътя в Париж. Недостатък на електромобилите са скъпите и специфични части, които са нужни дори и за основен ремонт на колите. Именно поради тази причина фирмата подизпълнител на проекта е получила над 250 милиона евро държавни дотации за програмата си по френските улици.

Проучване на френско издание, показа че наемът на електромобил не е евтино удоволствие. За разстояние от 30 км с такси във френската столица ще платите близо 20 евро, rent a car ще Ви излезе 15-20 евро, а автомобил задвижван от електроенергия поне 23 евро. Въпреки усилията на градската управа в Париж, парижани още не са склонни да оставят личните си автомобили у дома, за сметка на електромобил взет като кола под наем.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!