≡ Menu

Някои предимства на течните торове

Едни от най-популярните такива продукти разпространени на българският пазар са тези на фирмите за течни торове. Те имат много предимства пред другите торове и в тази статия ще разгледаме някои от тях.

Когато хората си мислят за торове или наторяване те обикновено си представят някаква твърда субстанция, която се добавя към почвата, за да подобри нейните характеристики и в резултат да се постигнат по-добри добиви или по-добре изглеждаща морава. Един много практичен и ефикасен вариант обаче е прилагането на торове в течна форма. Едни от най-популярните такива продукти разпространени на българският пазар са тези на известните фирми у нас. Те имат много предимства пред другите торове и в тази статия ще разгледаме някои от тях.

  • Нанасят се по-равномерно – посредством разпръскването продукта се прилага изключително точно дори и при най-трудно достъпните места.
  • Много бързо се абсорбират от растенията – единственото условие е да не ги прилагате, когато се очакват дъждове, защото те могат да ги отмият. Хранителните вещества се разграждат много бързо и се усвояват от растенията.
  • Лесни са за употреба – не се изискват никакви специални знания за тяхното прилагане, просто трябва стриктно да спазвате дозировките изписани на етикета на продукта.
  • Не са толкова опасни за растенията при предозиране – ако все пак объркате дозите и сложите повече концентрат от необходимото в повечето случаи това няма да унищожи растенията ви, но ще има негативни последици.
  • Действат като някои хербициди – не позволява на плевелите да се възползват от хранителните вещества, които се разграждат след наторяването. Това е от изключително значение за вашата градина.

Разбира се освен гореизброените предимства течните торове имат и някои недостатъци проявяващи се най-вече при неправилната употреба на продуктите. Така например ако сте предозирали концентрата е много вероятно растенията да израстат прекалено бързо и това да се отрази негативно на добивите ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!