≡ Menu

Няколко лесни стъпки как да направим групата си във Фейсбук популярна

Фейсбук групата се нуждае от добър ръководител и ясни цели, ако искате тя да успее. Понякога може и да привлечете повече интерес към Вас, но задържането на това внимание е много по-трудно. Ако обмисляте създаването на нова група или вече имате такава, използвайте следващите няколко съвета, които ще ви помогнат в процеса на популяризиране.

1. Изберете страхотно име за групата си. Без запомнящо се име, което лесно прави впечатления, сте обречени още в началото. Трябва да е привлекателно, динамично и да предизвиква някаква емоция у хората. За идеи разгледайте други групи с повече „харесвания“ и ги сравнете с тези на не толкова популярните. Ако името на групата Ви е скучно, потребителите ще си помислят същото и за съдържанието и ще я подминат.

2. Изберете подходящо изображение, което разкрива същността на групата. Едно изображение казва хиляда думи, убедете се, че вашите са подходящите. Намерете страхотно изображение и след това добавете текст и персонални детайли с фотошоп, например. Но не забравяйте, че текстът трябва да се чете, дори когато изображението е смалено. Много от групите правят логото си по-дълго, отколкото широко, което при публикация заема повече място и го прави по-видимо.

3. Свържете се с приятелите си. Не можете да създадете голяма група без помощта на други хора. Ако в начало не успеете бързо да съберете 500+ последователи ще ви е трудно да съберете достатъчно инерция, за да се издигнете нагоре. В този случай поканете приятели и работете заедно. Много по-забавно е, когато работиш с други хора, и не се налага сам да вършиш всичката работа.

4. Подберете първоначалните си членове. Да имате популярни и вече успели приятели във Вашата група е много важно. Внимателно подберете първите си членове като изпратите лични покани само на тези, които желаете. Накарайте ги да се почувстват специални, че са първите избрани от Вас. Абонатите, които избирате, трябва да са редовни посетители на социалната мрежа, известни лица, хора с много последователи, собственици на големи сайтове и хора, които вече са експерти в областта, в която се намира групата. С присъствието на тези хора във Вашата група, тя мигновено става по-достоверна за потребителите и те ще гледат с добро око на нея.

5. „Шептете“ преди да започнете групата си. Споделете индиректно намеренията си за създаване на група. Намекнете го в постове, статии, коментари, както и в разговори с потенциални клиенти, ако групата Ви е бизнес насочена.Събудете любопитството на хората и те ще започнат да говорят за групата Ви още преди тя да е създадена. Ако имате възможност, накарайте блогъри да споменат групата Ви в своя публикация, започнете дискусия, използвайки Facebook реклама, и споделете с хората за всички неща, които да очакват от Вашата група. Подгответе и материал, който ще публикувате по-късно в групата, за да сте готови да направите по-голям начален тласък. Следвайки всички тези стъпки, ще си осигурите по-бърз старт и ще добиете популярност за отрицателно време.

6. Превърнете откриването на групата в специално събитие. Превръщайки датата на откриване на Вашата група в събитие, веднага ще се откроите и ще Ви забележат. Планирайте го, както бихте планирали голямо празненство. Изпратете покани на всички, които желаете да присъстват и им обяснете повода за партито. Подгответе танцовата площадка – както на купон, гостите не биха искали когато дойдат всичко да е тихо и празно, така и потребителите на социалната мрежа биха искали да попаднат на готов вече материал, интересна информация, изображения и интересни други хора, с които могат да установят контакт.

7. Добавете неустоима оферта. Предложете на потребителите, които ще се превърнат в членове на вашата група, още първия ден нещо, с което да покажете, че сте благодарни за подкрепата им. Електронна книга, песен, видео или пък намаления за Ваши продукти и мостри, ако имате онлайн магазин. Продължете да възнаграждавате тези, които остават активни и Ви помагат в популяризирането на групата.

8. Целете се към висока популярност и я поддържайте. Колкото повече активни членове има групата Ви, толкова по-често ще се появявате из социалната мрежа със споделени Ваши снимки, публикации, статии и други. Дори и да развиете популярна група и започнете да печелите от нея, не спирайте работата. Ако постовете Ви намаляват, ако все по-рядко се намира интересна информация на стената Ви, абонатите бързо ще изгубят интерес към групата. Дори и да сте добили много висока популярност и бройката на вашите абонати да расте с всеки ден, тя няма да е успешна, ако посетителите влязат веднъж в групата Ви, разгледат я, и не се върнат повече. Обновявайте информацията често и никога не спирайте да бъдете активни, за да има за какво да се връщат потребителите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!