≡ Menu

Няколко полезни модни съвета при избора годежен пръстен

Годежният пръстен, е символ на любовта между двама души. Чрез него, те засвидетелства вечна вярност и любов, докато смъртта ги раздели.. е поне така, е по филмите. Изработката на годежен пръстен не се отличава по нищо от изработката на обикновен пръстен. Единствената разлика, е в посланието, което носи той. В повечето случаи,годежните пръстени биват изографисани със специално послание от вътрешната си страна, чрез което двойките изразяват любовта си един към друг.

Обичаите

Във всяка страна, обичаите за носене на годежен пръстен са различни. Например у нас, годежния пръстен задължително се носи на лявата ръка на безименния пръст, а по време на сватбата се премества на дясната, докато в САЩ, пръстена се носи единствено на лявата ръка. Тяхната изработка в повечето случаи, е индивидуална, според предпочитанията на клиента, но на пазара има и стандартни модели, които са направени за подобни случаи. Пръстенът може да бъде направен от най-различен материал, но обикновено за годежен пръстен, повечето двойки се спират на изработка от скъпоценен материал, като злато, диамант, платина или друг. Както може би сте чували най-важна е любовта, но повярвайте ако не инвестирате в правилният пръстен половинката ви може да остане меко казана учудена за силата на вашата любов, защото когато става въпрос за любов парите нямат значение!

Неписаните правила за бижутата и годежните пръстени

Съществуват няколко неписани правила, които трябва, и е добре се спазят при избора на годежен пръстен с диамант. На първо място, трябва да изберете пръстен, който има поне 18-каратов диамант. Важно, е да знаете, че каратите не измерват големината на пръстена, а тежестта, но Вие лесно ще се ориентирате по цената, тъй като скъпите диаманти се продават на по-висока цена на карат защото се срещат по рядко и са по ценени. Съобразявайте се с цвета на диаманта. Колкото, е по-безличен, толкова по-качествен е. Диамантите се предлагат в изключително разнообразие от цветове. Съществуват всякакви видове – жълти, зелени, червени, сини, розови и т.н. Чистотата на диаманта също, е от голямо значение. В случая не гледайте дали, е мръсен или нещо от сорта. Под чистота се разбира броя и големината на примесите, които са използвани за направата му, което ще рече, че колкото по-малко са, толкова по-ценен е и аналогично обратното. Съществува скала за чистота, като според нея, най-качествените диаманти се определят със знак „F”, а диамантите от най-нисък клас със знак „I1, I2, I3”. Вече вие кой ще си изберете зависи изцяло от желанието ви.

Подобни интересни теми за бижута, годежи, сватби, тоалетите и мода можете видите на страниците на новото модно списание БГ-Козметика в което ще се постараем да ви показваме само последните новини от света на модата, в същият дух последните модни тенденции и разбира се много свързани с модата теми и възможност да оставите своето мнение за тях.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!