≡ Menu

Няколко факта за лечебните свойства на сребърните бижута

Дали тези бижута които са направени от сребро са едни от по-често срещаните и желани на света? Това може би е така най-вече, поради достъпната им цена, но сребърните бижута има още редица предимства, които ги открояват пред останалите видове бижута направени от злато, диаманти или други скъпоценни материали. Освен цената, едно от големите предимства на среброто, е, че си подхожда с всеки цвят и стои еднакво добре на ярко жълт тоалет или пък на черен официален костюм. Освен това, среброто не изисква специална поддръжка и единственото по-особено нещо, което е нужно да сторите, за да върнете стария блясък на сребърните бижута, е да ги почистите със сода за хляб.

Малко хора, обаче знаят за лечебните свойства на сребърните бижута и по-специално на среброто. Лечебните свойства на среброто са известни на хората от десетилетия насам, но поради различни причини не всички хора знаят за тях. Среброто се използва като лек срещу стомашно-чревни заболявания.

Факти отнасящи се за свойствата на среброто и бижутата от сребро

Всеизвестен факт, е, че именно сребърните прибори, с които са се хранели навремето войниците им са помагали по време на поход или сражение да не страдат от болки в стомаха. В началото хора не са знаели какво точно прави среброто, че лекува стомашни болки, но през 19 век учените се заемат с тази задача и след няколкогодишни изследвания установяват, че сребърните йони нарушават обмяната на веществата на микроорганизмите в тялото ни и заради това се ограничава тяхното размножаване. Напоследък учените все по-упорито се опитват да наложат среброто като заместител на някои антибиотици, тъй като към него не се привиква, а и то не разрушава микрофлората. В днешно време среброто се използва в стоматологията за направата на коронки или пломби. Среброто, е вредно само за бактериите, така, че не трябва да се притеснявате. То може да обезвреди над 600 вида бактерии.

Други приложения на среброто

Освен, че има лечебни свойства, среброто все по-често се употребява за усъвършенстването на техническите качества на уредите, които използваме всеки ден – телефони, хладилници и т.н.

Ако искате да научите повече за среброто и тези бижута от сребро прегледайте страниците на каталога с изключително богатият избор от бижута.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!