≡ Menu

Облекчаване на силната болка при възникване на хемороиди

Хемороидите могат да бъдат излекувани със собствените грижи на пациента, медицинско лечение или операция. Сега британски изследователи са направили пробив, който слага край на болката, която може да последва от хирургичната намеса. Тук трябва да се отбележи, че в малък процент на пациентите, които страдат от хемороиди, се налага тази инвазивна процедура. Освен това, лекари и изследователи разработват процедури, които да предпазят вените от повторно увеличаване след оперативна намеса. Това намалява възможността за появата на хемороиди повторно. Лечението, което е измислено, намалява диаметъра на вените, за да може да ги елиминира като тъкан, която е в състояние да предизвика проблеми. Инвазивното лечение се прилага от лекарите само при тежки случаи на хемороиди. Самите специалисти предпочитат първо да изчерпат всички възможности за консервативно лечение. Процедурата, която е разработена, е планирана така, че да нанася най-малко вреди и да е в състояние да осигури бързо и безпроблемно възстановяване.

Ранна диагностика

С ранното засичане на хемороидите пациентите могат да се радват на безболезнено и неинвазивно лечение. Това е лечение, при което се използва инфрачервена коагулация. Ранното засичане на симптомите на хемороидите обикновено дава на пациентите възможност да изберат лечение. Те не са поставени пред безалтернативната ситуация да използват единствено оперативното лечение. Това е сравнително ново лечение на хемороиди, което скъсява значително периода за възстановяване.

Добрите новини

В по-голямата част от случите пациентите, които страдат от хемороиди, се разминават с инвазивното лечение. По-тежките случаи могат да наложат лечение с оперативна намеса. Следователно хемороидите изискват правилна диагностика на причините, заради които възникват. Единственият ефективен начин за лечението им е да се изясни проблемът, заради който възникват. Мъжете са по-склонни да страдат от този проблем, в сравнение с жените. Затова много по-често им се налага да се подлагат на някой от видовете лечение. Интересен факт е, че причината, поради която хемороидите се появяват, не е изяснена.

Издайническите симптоми

В момента, в който се появят симптоми като сърбеж, парене или болка, важно е да се намери билково или медикаментозно лечение. Това трябва да се случи възможно най-скоро. Лекарствата и билките, които са предназначени за борба с хемороидите, са високоефективни. Често те са в състояние да облекчат болката и да спрат кървенето. Повечето кремове или супозитори, които се използват за лечението на хемороиди, са в състояние да облекчат болката и да спрат паренето. Пациентите, които изпитват болка, която знаят, че е от хемороиди, но нямат кървене, домашното лечение може да се окаже достатъчно. Следоперативните проблеми включват кървене, болка и проблеми с уринирането. Външните хемороиди могат да се отстранят посредством изрязване.

Хемороидите често могат да бъдат причинени от големи движения в червата. Поради тази причина често се прилага и превантивно лечение. Всеки, който иска да се предпази от появата на хемороиди, може да избере меню, в което са включени повече фибри. Те нормализират движението на червата и предпазват от появата на болезнени съсиреци. Постоянната употреба на фибри в менюто е изключително лесен начин да се проведе курс на превантивно лечение. Можете да се консултирате със специалист в областта на храненето, който да препоръча най-добрия вариант за вас. Доброто хидратиране също може да помогне на пациентите да се излекуват от неприятните хемороиди.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!