≡ Menu

Огненото очарование на рижите дами и подходящите за тях цветове

Ярък, огнен, опасен, царствен, слънчев, страстен…

Колко много може да се каже за този цвят! Но за това, какво да носят рижите дами, има много спорове. Важна роля в случая играе градацията на цветовете от топлите тонове на рижото, до хладните нюанси. Обаче има няколко общи правила, които ще помогнат на жените, притежаващи коси с този разкошен цвят, да изглеждат умопомрачително.

рижа коса

рижа коса

Удачен вариант са дрехите с екзотични и фолклорни мотиви, като трябва да се избягват твърде колоритните, осеяни с големи рисунки модели.

От материалите най-подходящи са лен, мохер, кашмир, коприна, букле, мека кожа, велур.

Най-подходящи цветове за тоалетите са зелено, тъмно синьо, нежно розово, лилаво, кафяво, наситено бежово, небесно синьо и изумрудено. Зеленият цвят ще подчертае бохемската красота на огнените красавици. Това е печеливш избор. Може да варира от тъмни до маслинени тонове. Именно тъмно зеленото е подходящо за дамите с всякакви оттенъци на рижо. Тъмно синьото и в частност цветът на слива, допълват рижите коси, акцентират върху женствеността и изтънчеността на техните притежателки. Внимание трябва да се проявява при избора на нежно розово и лилаво, които не подхождат на всички нюанси на рижото. Те са капризни цветове, но придават на образа свежест, романтичност и лекота. Кафявото, в градация от тъмен шоколад до бежово, ще подчертаят оттенъка на кожата, ще и придадат много топлина и мекота. Синият цвят и особено изумруденият, идеално пасват на рижите дами със светли очи.

Много внимателно трябва да се подхожда към ярките цветове в тоалетите, защото рижият цвят на косата сам по себе си е ярък и не търпи конкуренция. Едноцветните тоалети в тандем с огнения цвят на косата ще изглеждат чудесно.

Аксесоарите е по-добре да се ограничат: един, не повече от два.

Гримът трябва да бъде сдържан и естествен. Може да се използва нежно розово червило. Подходящи са и нюансите на кафяво, пясъчно, слонова кост.

Ако тоалетът е в пастелни тонове, може да се ползва и червило в червено. То няма да резонира с цвета на косата и ще допълва образа. Като цяло е добре нюансите на червеното да се използват само в аксесоарите и не повече.

Главното, което дамите с огнени коси трябва да помнят е, че между луксозния цвят на косата и цвета на дрехите не трябва да има конфликт. Те трябва взаимно да се допълват, за да се подчертае тази специфична, неотразима красота.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!