≡ Menu

Озеленяване на градина

Със затоплянето на времето идва и момента, когато паркове и градини ще трябва да бъдат подложени на озеленяване и поддръжка. Разбира се местата, където вече са засадени растения нямат нужда от допълнително озеленяване, но имат огромната нужда от поддръжка и напояване.

Различните растения изискват различни грижи. Тревата се обработва по определен начин, храстите се оформят и обработват по друг, дърветата също имат нужда от поддръжка. В общи линии, за да бъде една градина красива, добре оформена и да радва хората със своята свежест е необходимо да бъдат положени доста грижи. Растенията трябва да се напояват, необходимо е да се оформят, за да не започнат да израстват прекомерно и красотата им да се наруши.

Услугите за озеленяване са много специфични. Фирмите за ланшафтна архитектура предлагат и услуги за поддръжката на градини, дворове и паркове. В последно време изключително популярни са покривните градини, които превръщат покрива на една сграда в красива градина, където всеки може да си почива. Освен това има още много услуги от фирмите за озеленяване, които да превърнат всяко парче земя в красиво, покрито с растителност и обвито в красота местенце.

За целта може да се използват много различни видове растителност – вечнозелени или сезонни дървета, храсти, цветя, треви, водни лилии, специфични почви и торове и много други. Освен всичко останало фирмите предлагащи озеленяване могат да Ви осигурят и декоративни елементи – камъни, градинска мебел и други. Ландшафтните архитекти изготвят цялостни проекти за затревяване, озеленяване и доставка на напоителни системи за даден терен.

Всичко съобразено с изискванията и желанията на клиента. Така в крайна сметка се получава една красива градина, където всеки може да се радва на природната красота. В Интернет има много фирми, които предлагат услуги за поддръжка на градини, доставка на цветя, храсти и дървета, изработка на градинска мебел, озеленяване и затревяване на площи и други услуги за облагородяването на почви и градини.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!