≡ Menu

“Омния” и “Туист-оф” – капачки за буркани

Както всички знаем, за да си приготвим от така вкусните компоти, туршии, лютеничка, зарзавати и много други зимнини са ни необходими няколко неща. Като за начало, ще са ни необходими буркани, в които ще се поставят продуктите заедно с подправките и накрая ще трябва да ги затворим с капачки за буркани от фирмата ни.

Освен качествени продукти и добра рецепта, капачките за буркани, които ще използваме също трябва да са надеждни, защото ако не са, рискуваме приготвената от нас продукция да не успее да се стерилизира. С други думи да не запази качеството на съдържанието в буркана така вкусно както преди. За това е добре при избора на капачките за буркани да се изберат висококачествени и доказалите през времето капачки. Преди това обаче трябва да проверим с какви буркани разполагаме и да се съобразим с тях. Те са основния кретии спрямо които ще се определи дали ще се използват капачките ще са с винт или без винт, дали ще са със стандартен диаметър или по-различен от него.

Обикновенно капачките за буркани от тип „Омния“ се използват при без винтови буркани с диаметър 82,3mm, а с другия тип капачки „Туист-оф“ се затварят буркани с винтове и с диаметър 82mm.

Като най-предпочитаните капачки за буркани на българския пазар се сочат тези на фирмата ни, заради техните отлични характеристики. Те се произвеждат съгласно всички стандарти заложени за производството на капачки. Двата основни вида са „Омния“ и „Туист-оф“, като фирмата се е погрижила и за техния пъстроцветен външен вид, с които се предлагат на пазара.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!