≡ Menu

Оралната хигиена – гаранция за общо здраве

Ежедневното текущо третиране на зъбите и устната кухина – тоест, между обичайното миене на зъбите сутрин и вечер, с новите, модерни средства за целта: пасти с микрогранули, течни пасти за зъби, вода за уста, избелващи ленти, спомага в значителна степен за поддържане на добро ниво на цялостното хигиенно състояние на човешкия организъм. Грижливото почистване на устата и зъбите контролира, ограничава и намалява до минималната възможна степен интензитета на зъбния кариес, упражнява силен лечебен ефект върху възпалителните процеси на венците; представлява сериозна бариера срещу възникване и развитие на пародонтит.

Твърде важен стимулиращ фактор за редовно текущо почистване на зъбите и устната кухина – тоест, между двете измивания на зъбите сутрин и вечер, е обстоятелството, че противопоказания за такова почистване не съществуват.

Не на последно място е важно да отчетем факта, че текущото ежедневно поддържане на хигиената на устната кухина между измиванията на зъбите сутрин и вечер оказва положително влияние не само върху тях. То също така подобрява в немалка степен състоянието и на други органи и системи в човешкия организъм: храносмилателния тракт, дихателните пътища, имунната система. Този допълнителен здравословен ефект се получава, тъй като леките и прости процедури по поддържане на устната хигиена елиминират и премахват множество микроорганизми – които в противен случай намират благоприятна среда за жизнената си дейност, а след това навлизат навътре в човешкия организъм, развивайки по-нататък процесите по неговата интоксикация.

Немаловажно е и обстоятелството, че минималните усилия в тази профилактична практика ще ви спестят многократно по-големи разходи за ходене по зъболекари – което, като добавим и неприятните, болезнени усещания по време на стоматологичните лечебни процедури върху зъбите и венците, е важен аргумент в използването на новите и модерни средства за ежедневно поддържане на хигиената на устната кухина.

Именно тази хигиена е най-добрият начин за предотвратяване на стоматологичните заболявания. Когато спазваме нейните правила, не бива да схващаме това като неприятно ежедневно задължение – а да гледаме на този процес като гаранция както за доброто ни орално-дентално здраве, така и въобще за нормалното здравословно състояние на целия ни организъм.

Избелването на зъбите е не само лукс, но и необходимост за здравата усмивка. Избелващите системи за домашно използване не само  придават бял цвят, но и премахват за наслояванията по зъбите, които причиняват последващи проблеми в устната кухина, и могат да доведат до загуба на зъб. Поддържането на ефекта от избелването може да се осъществи с избелващи пасти за зъби, които придават белота до 2 тона.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!