≡ Menu

Особености на лаптопите тип Chromebook

Google, освен че искат всячески да се интегрират навсякъде в мрежата, имат огромно желание да пробият по-сериозно и на пазара с преносими компютри. Този тип лаптопи, са създадени от компанията с помощта на различни големи производители и ще видите много познати части вътре в тях. Те са предимно устройства с размер на екрана 10 инча и абсолютно винаги са с инсталирана операционна система Chrome OS.

Интересното обаче е, дали може да се слага друг вид операционна система? Естествено, щом знаете името на операционната система, значи се сещате кой браузър е под подразбиране? Ако не сте се сблъсквали с операционната система Chrome OS, може да разгледате някое видео в Youtube и ще ви се стори, че си играете с някой мобилен телефон. Можете да се натъкнете и на обикновен лаптоп, който има добавено окончание, че е хромбук и то е с разликата, че има предварително инсталирана Chrome OS.

Това, което ги прави уникални обаче е цената. Често тя надхвърля цената поставена на лаптоп с някоя от познатите ни операционни системи, но щом има ChromeOS, това не е от значение. Нещото обаче, което ги отличава от някой стандартни лаптопи на пазара е бързият старт – до 7 секунди. Това определено си е светкавично, имайки предвид, че стартирате от напълно спрял компютър.

Самата операционна система има някои добри качества, като добавяне директно на игри или на разширение към системата, но определено се изисква доста време, преди да свикнете с всичките различни неща. Можете да намерите много информация за тях, като прегледате клипчета в мрежата.

Заслужава ли си подобен лаптоп? Зависи, дали сте фен на марката и за какво ще го използвате. Въпреки размерите си, може да ви свърши много работа, но както споменах по-горе, има няколко производителя, който произвеждат конкретно Chromebook и са под различни размери, варианти и разновидности. Така че, имате богат избор и можете да прецените за какво ще ви послужи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!