≡ Menu

Отдъхнете край приказното очарование на Доспат

Всички ние знаем за красотата на Родопите, традициите и обичаите, които и до днес се спазват в този край. Не бива да има човек, който поне веднъж не е дошъл тук и не се е запознал отблизо с атмосферата тук.

Доспат – едно райско кътче

В западната част на Родопите се намира едно от най-красивите градчета на България, което е събрало в малките си размери огромна красота. Става въпрос за Доспат. Тук е толкова красиво, че веднъж дошли няма да искате да се откъснете от този рай. До градчето се намира язовир Доспат – едно от любимите места на много от посетителите. Съвсем наблизо е разположен семеен хотел с паноранма в Доспат, който предлага подслон на всички посетители на градчето. Със своите комфортно обзаведени двойни и тройни стаи и всякакви екстри и услуги, той се е превърнал в едно от най-предпочитаните места за отсядане тук. Да не говорим за невероятните български традиционни ястия, които се приготвят всеки ден в ресторанта на хотела – дори само те са достатъчни да заобичате това място.

Отдайте се на красотата на Доспат и Родопите

Ала в крайна сметка Вие не сте дошли до тук, за да се затворите в хотелската стая, колкото и уютно да се чувствате в нея. Тук ще Ви се иска да прекарвате цялото си време навън, сред природата, близо до горите на Родопите, близо до водата на язовира, близо до всички цветя и растения. Убедени сме, че в същността на добрата почивка се крие именно това – необходимостта на хората да се слеят поне за малко с природата, да се върнат към нея, да и се порадват. Повярвайте, Доспат е едно от най-подходящите места за тази дейност. Тук ще се преродите. Организирайте си разходка с лодка в язовир Доспат или се насладете на някаква спортна дейност, свързана с него – риболов, гмуркане или друго любимо занимание. Да не пропускаме и родопските традиции в кулинарията. Ако решите да отседнете в семеен хотел с паноранма в Доспат, то в ресторанта на хотела ще имате възможността да се насладите на невероятно вкусни ястия. Боб и зелеви сарми са едни от любимите гозби тук. Но ще можете да се порадвате и на родопска баница, клин, мусака – все вкусни и любими ястия.

Ако се чувствате уморени и изтощени от досадната рутина, то една екскурзия със сигурност ще Ви дойде добре. Вземете само най-необходимото и елате тук, в Родопите. Потопете се в света на спокойствието, докоснете се до природата, доставете си удоволствие. Няма по-добър начин за рестарт, за презареждане от това.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!