≡ Menu

Оценка на предимствата на споделения хостинг

Споделеният хостинг е най-разпространеният уеб сайт хостинг в двете му разновидности – за персонална или комерсиална употреба. На пазара има огромен брой хост провайдъри, които предлагат тази услуга, като можете да я намерите както безплатно, така и платена, всяка предлагаща своите плюсове и минуси.

Споделеният хостинг е точно това – много и различни уеб сайтове, които споделят един и същ сървър. Всички сайтове на този сървър използват еднакъв софтуер и операционна система.

Съществуват някои предимства при употребата на споделени хостинг пред останалите хост услуги и следва да обърнете внимание на:

Ценова ефективност

Споделеният хостинг е най-ефективният тип хост услуга от гледна точка на цената. Факт е, че именно тази услуга е значително по-евтина от колокацията и dedicated сървър. Често цената е най-важният фактор, когато избирате хост. Тъй като само някаква малка част от сървъра се предоставя на клиента, цената на споделения хост план по-принцип е по-ниска и затова тази услуга е доста търсена.

Опростеност

Друго предимство е опростеността на изграждането и поддържането на уеб сайт на споделен хостинг. Тъй като именно тази уеб хостинг услуга в повечето случаи включва и поддръжка, повечето провахдъри предлагат и лесни за употреба графични потребителски интерфейси (GUI) с достъпна функционалност за посочване и кликане. Инструменти като контролните панели (например cPanel) и конструкторите на уеб сайтове ви предлагат да използвате тези лесни за употреба опции. В допълнение, тези които не притежават техническо ноу хау за поддръжката на сървър ще спечелят много от споделения хостинг.

Създаването на уеб сайт и поддръжката му, се развиха значително през последните няколко години. Вече е по-лесно от всякога да проектирате сайт за бизнеса си или да удовлетворите желанието си и да продължите с успешната поддръжка на реализираната уеб страница. Тази революция се дължи на софтуерните пакети, предлагани със споделения хостинг.

Техническа поддръжка

Техническата поддръжка е друг много важен фактор за потребителите, които търсят провайдър на споделен хостинг. За щастие доставчиците на тази хост услуга разполагат с висококвалифициран екип, който може да ви помогне с въпроси за уеб сайт, сървър или инструмент за създаване. Тази изключителната услуга за потребителите е една от най-добрите точки при избора именно на споделен хостинг. Отново подчертавам, че ако има нещо, касаещо хостинга ви, което поражда въпроси, винаги можете да се обърнете към съпорта и да получите професионална помощ.

Възможности на разположение

Последното основно предимство на споделения хостинг са опциите на разположение на собственика на акаунта. Въпреки, че има различни пакети в зависимост от цената, дори по-основните от тях предлагат общи възможности. Някои от споменатите опции включват разширена поддръжка на езици за програмиране (java, .net, perl, php, python и т.н.), множество email акаунти, MySQL бази данни, SSL сертификати и много повече. Всичко това прави споделения хостинг примамлив избор за потребителите, които търсят разнообразието.

Подобно на услугите колокация и нает сървър, споделеният хостинг предлага много предимства базирани на потребностите на потребителя. Факт е, че именно услугата споделен хостинг е най-популярният и често използван хост за уеб сайтове, защото е евтин, лесен за употреба, предлага отлична техническа поддръжка и множество възможности.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!