≡ Menu

Парфюми и козметика и техните приложения

Парфюмите могат да пробудят сетивата ви и да вдъхновят мислите ви, те дават чувство на свобода и спокойствие. Ароматите могат да ни напомнят за някой специален човек, те формират голяма част от визията ни и описват характера ни.

Парфюми и козметика са били използвани още от древни времена. Египтяните са употребявали ароматни кремове по време на ритуалните бани, китайските дъвки със сладка миризма са били изключително популярни в Европа, изгарянето на тамян е религиозен ритуал застъпен в много култури. В Индия, Персия и Арабия са използвали мед, канела, билки и цветя, които са били важна част от обичаите им.

Парфюмните масла са били използвани като козметични продукти заради техните високи лечебни свойства. Малко по-късно хората осъзнават, че производството на парфюми може да се превърне в доходоносен бизнес и ориенталските, дървесните, плодовите и цветните аромати започват да се комбинират по различни начини и в различни концентрации за да се получат познатите днес хиляди парфюми.

Всеки един от нас има любимо ухание, което ни подхожда повече от другите. Това усещане идва от РН на нашата кожа, от което се определя реакцията на компонентите на даденият парфюм. Дълготрайността на аромата също много зависи от типа кожа; онези, които имат мазна кожа много по-дълго ще усещат парфюмите заради по-високата естествена влажност на епидермиса.

Избягвайте да прилагате парфюми върху дрехите и бижутата си, тъй като има много голяма вероятност това да доведе до сваляне на горният им слой.

Друг съвет от мен е през зимата да носите по-силни парфюми и по-ароматна козметика, тъй като заради студеното време има тенденция уханията да намаляват по-бързо силата си.

Вижте повече за парфюмите и козметиката в интернет.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!